Incubus u soudu

18.06.2003 11:52 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Incubus - Morning View
© facebook interpreta
Bývalý člen skupiny Incubus Gavin Koppel alias DJ Lyfe podal k soudu v Los Angeles stížnost na ex-kolegy, kteří podle něj neplatí řádně autorské honoráře a patřičné účty. Současné složení Incubus (Brandon Boyd, Michael Einziger, Alex Kalunich a Jose Pasillas) veškerá obvinění podle časopisu Rolling Stone popírá.

Gavin Koppel se ke startujícím Incubus přidal v roce 1995 a podílel se mimo jiné na přelomové desce "S.C.I.E.N.C.E.". "Coby rapper byl Lyfe silně upoután k hip-hopu, ale když se naučil využívat gramofony v kombinaci s živou muzikou, jeho hudební směřování se hodně změnilo," praví o příchodu a fungování DJe Lyfa v Incubus oficiální biografie. Po odchodu Koppela nahradil na postu DJ Kilmore.

V letošním roce se Incubus museli také vypořádat s další personální změnou. Opustil je totiž zakládající člen, baskytarista Dirk Lance, za něhož otěže převzal Ben Kenney (ex Roots). V nadcházejících měsících se Incubus vydávají na koncertní turné, budou jednou z hlavních hvězd putovního festivalu Lollapalooza. Zatím poslední deska "Morning View" vyšla před dvěma lety.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY