zrušit skupinu Metallica. Prý má příliš problematickou minulost - musicserver.cz">

Fanoušci seriálu "Stranger Things" se snaží zrušit skupinu Metallica. Prý má příliš problematickou minulost

13.08.2022 09:07 - Kateřina Spacek | foto: Loudwire

Kapela Metallica si v posledních měsících získala nové fanoušky, a to hlavně díky znovuzrození jejího hitu "Master Of Puppets" z roku 1986 ve čtvrté sérii seriálu "Stranger Things". Od minulého týdne však část nově získaných příznivců začala měnit názor.

Armáda tiktokerů převážně z generace Z je údajně v současné době na misi metalové ikony 80. let zrušit poté, co zjistila její problematickou historii. Je mezi nimi i uživatelka jménem Serena Trueblood, která je známá svou sérií videí "Is Your Fav Problematic".

V příspěvku z minulého víkendu, který nasbíral už 39,5 tisíce lajků, Serena připomíná záběry bývalého baskytaristy Metalliky Jasona Newsteda, který na pódiu zřejmě předvádí nacistický pozdrav a pochod. Nechybějí ani záběry dalších členů kapely, na nichž dle všeho vtipkují o tehdy nedávném odchodu Kurta Cobaina.

Z rasistického chování je ve videu obviněn také frontman James Hetfield. Pro ilustraci svých úvah Serena vkládá starý klip s doprovodnou zpěvačkou skupiny Guns N' Roses Robertou Freeman, která tvrdí, že Hetfield použil hanlivý výraz pro lidi jiné barvy pleti, když mluvil o americkém rapperovi Ice-Tm.

Tato nová odhalení vyvolala mezi diváky "Stranger Things" smíšené reakce, mnozí z nich neváhali podělit se na twitteru o své názory. "Škoda, že jsem se na to nepodíval předtím, než jsem si koupil tričko Metallica," napsal jeden. "Jestli se lidé opravdu snaží zrušit Metalliku, doufám, že nikdy nezaregistruji Mötley Crüe," dodal jiný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY