Becky Hill a Galantis si s "Run" doběhli pro vítězství v českých rádiích

04.08.2022 08:00 - Josef Martínek | foto: Polydor

Rádiová hitparáda se díky singlu "Run" od Becky Hill a Galantis dočkala nových vítězů, premiérově se do top trojky podíval také Tom Walker. To v albovém pořadí si první dvě příčky rozebrali staří známí: Calin a Viktor Sheen. V drtivé převaze rapu drží prapor popu znovu pouze Harry Styles.
Becky Hill feat. Galantis - Run
© Polydor
RÁDIA - Nové jméno na prvním místě rádiového žebříčku neohlašujeme zas tak často - a zvlášť během okurkové sezóny. Tento týden však dramaturgové překvapili a vyslali do vedení taneční písničku "Run" britské zpěvačky Becky Hill, se kterou jí pomáhali švédští producenti Galantis. Singl vyšel už v únoru, u nás však svého vrcholu dosáhl teprve nyní, přičemž získal rovnou třináct příček k dobru. Pokud jste si poslechli interpretčino loňské debutové album "Only Honest On The Weekend" a song na něm nenalezli, pak je to proto, že se objevil až na letošní rozšířené verzi této kolekce.

Na stříbrný stupínek se přesunuli minulí vítězové Mirai, kteří právě aktuálním hitem "Vedle tebe usínám" otevírali svůj set na festivalu Benátská! s Impulsem. Mimo hudebních aktivit je o členech souboru nyní slyšet i díky spolupráci s nejslavnějším fastfoodovým řetězcem, který do své nabídky zahrnul Mirai menu.

Z jedenáctky na trojku poskočil Tom Walker se skladbou "Serotonin", která je předzvěstí zpěvákovy druhé studiovky. Pracovat na ní začal už krátce po vydání prvotiny "What A Time To Be Alive" v roce 2019, zatím však neznáme ani název, ani datum vydání.

Převahu domácí scény v top pětce zajišťují Miro a David Žbirkové s "Nejsi sám" (4.) a Kryštof s kouskem "Co bude pak" (5.). V první desítce zastupují tuzemskou populární hudbu ještě osmí Jelen ("Někde kolem") a desátí Chinaski ("Dvě srdce vejpůl").

Zato novinky jsou tentokrát záležitostí ryze zahraničních umělců. Nejvýše to dotáhli britští Bring Me The Horizon, jejichž "sTraNgeRs" najdeme na třiapadesáté řádce. Číslo padesát šest si zabrali Post Malone a Doja Cat zásluhou "I Like You (A Happier Song)", na padesátou devátou pozici se dostala rovněž spolupráce velkých jmen - Black Eyed Peas, David Guetta a Shakira s "Don't You Worry".

O další čerstvou hudbu v našem éteru se postarali Emily & Justice, Mark Voss a Rene Randy lákající na "Afterparty" (67.), Topic & A7S s "Kernkraft 400 (A Better Day)" (68.), George Ezra opěvující "Green Green Grass" (77.) a Conan Gray se songem s trochu odstrašujícím názvem "Disaster" (90.).

Top 10 ČR - rádia:
  1. Becky Hill feat. Galantis - Run
  2. Mirai - Vedle tebe usínám
  3. Tom Walker - Serotonin
  4. Miro Žbirka feat. David Žbirka - Nejsi sám
  5. Kryštof - Co bude pak
  6. Red Hot Chili Peppers - Black Summer
  7. Set It Off - Skeleton
  8. Jelen - Někde kolem
  9. OneRepublic - West Coast
  10. Chinaski - Dvě srdce vejpůl


Calin - POPSTAR
© Mike Roft Records
ALBA - Dozvuky pražského koncertu před týdnem dopomohly k vedoucí pozici Harrymu Stylesovi. Fanouškovská euforie z tohoto zážitku však už přece jen lehce opadla, deska "Harry's House" si tak pohoršila na třetí příčku. Pokud ale vezmeme v potaz, že jde v top pětce o jediného zástupce zahraničního popu mezi samými domácími rappery, pořád je to pro britského hudebníka po deseti kolech v pořadí velmi solidní výsledek.

Do čela se znovu vrátil brněnský Calin, kterého coby "POPSTAR" v komentářích titulujeme pravidelně už devatenáct týdnů. Z dvojky mu sekunduje Viktor Sheen s "Příběhy a sny", český interpret kazašského původu se navíc již tradičně může pochlubit i dvěma dalšími zářezy v top desítce.

Úspěch rapu podtrhuje také jediná novinka v elitní společnosti. Nahrávku "Changes" má na svědomí čtyřiadvacetiletý trutnovský rodák Denis Kubík, kterého posluchači znají pod pseudonymem Earth. Vedle své hudební dráhy se proslavil také jako youtuber. V žebříčku si v prvním týdnu vyhlédl čtvrtou pozici.

Druhou a zároveň poslední novinku najdeme na třináctce. Uběhlo teprve pár týdnů od chvíle, kdy táborský člen labelu Milion+ Hasan představil svou aktuální řadovku s ambiciózním názvem "Album, co mi změnilo život", a už poslal do světa její rozšířenou podobu. Ta dostala podtitul "Další rozměr" a obsahuje šest skladeb navíc.

Top 10 - alba:
  1. Calin - POPSTAR
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Harry Styles - Harry's House
  4. N Earth - Changes
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. Imagine Dragons - Mercury - Act 1
  7. Ca$hanova Bulhar - Dripolar
  8. Viktor Sheen - Barvy
  9. Yzomandias - J. Eden E-Gen (mixed by NobodyListen)
  10. Dorian - Everyday is May

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 30. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY