William Orbit vydává po osmi letech album

26.08.2022 18:28 - Jaromír Koc | foto: Warner Music

Už je to osm let, co William Mark Wainwright, který v hudebním světě vystupuje pod uměleckým jménem William Orbit, vydal svou poslední řadovku. Právě dnes, v pátek 26. srpna, se naplno vrací do hudebního showbusinessu s další. Pojmenoval ji "The Painter".

William Orbit - The Painter
© Warner Music
Pětašedesátiletý Orbit, který dosáhl celosvětové slávy jako producent a v minulosti se podílel na vzniku veleúspěšných nahrávek Madonny, U2, Blur nebo All Saints, se poslední léta stáhl do ústraní. Usadil se v Kalifornii a žil obyčejný život. Kromě toho psal své memoáry a začal i malovat. Tato činnost ho sice plně naplňovala, ale uvnitř jako by mu něco chybělo. Když se po letech opět dostal do Londýna, najednou cítil stejného ducha pro tvorbu hudby jako v devadesátých letech.

Pustil se tedy do práce a v relativně krátké době stvořil kolekci třinácti písní, která se přímo hemží pozoruhodnými hosty. William Orbit, který je autorem i všech maleb a kreseb na obalu a v bookletu novinky, si na natáčení pozval například Katie Meluu, Beth Orton, Polly Scattergood nebo britskou zpěvačku a skladatelku Georgiu. Její krásně křehký hlas je ke slyšení v pilotním singlu "Bank Of Wildflowers", jehož video najdete pod článkem.

Titul, který vychází u Warner Music, si posluchači mohou zakoupit na CD a vinylu a přináší tyto skladby: Duende (feat. Katie Melua), Bank Of Wildflowers (feat. Georgia), I Paint What I See (feat. Beth Orton), Heshima kwa Hukwe (William Orbit & Hukwe Zawose), Nuestra Situación (feat. Lido Pimienta), The Diver (feat. Natalie Walker), Colours Colliding (feat. Polly Scattergood), Gold Coast, Second Moon, Promethean Lies (feat. Ali Love), Planet Sunrise, No Other World (feat. Beth Orton), Free Glo (feat. Gloria Kaba and Laurie Mayer).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY