Behemoth vyprávějí v "The Deathless Sun" drsný hororový příběh. Klip má rovnou dvě verze

30.07.2022 09:10 - Jiří V. Matýsek | foto: Behemoth

Behemoth se nijak nerozpakují a z nové desky "Opvs Contra Natvram" (vyjde 16. září) servírují fanouškům jeden velkolepý videoklip za druhým. Už třetím vizuálním doprovodem je ten k "The Deathless Sun", výrazné skladbě, která se může chlubit refrénem, jenž se velmi snadno zarývá pod kůži. A podobně tomu je i ve snímku, který opět dosahuje filmových parametrů - tentokrát dostal podobu historického hororu o délce sedmi minut.

Hlavní postavou je potulný pouťový kouzelník, očividně alkoholik a troska, který uzavřel smlouvu s temnými silami. V bedně totiž s sebou vozí mluvící hlavu s trnovou korunou. Každý večer ji musí krmit hostií namočenou v krvi, jezdí od města k městu, ale jeho děsivý exponát očividně nefunguje tak, jak má. Někde si jej nevšímají, vrchnost jen zneužívá příležitostí. Syrové video tak postupně spěje k překvapivé, krvavé pointě.

Tyto filmové scény se střídají se záběry na maskovanou kapelu. Právě tyto obrázky pak Behemoth rozvedli a použili ještě do druhé verze klipu, která je kratší a úplně vypouští onu narativní část. Na obě varianty se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY