Podzim s tvrdými kytarami: do Prahy přijedou Black Marble, Crossfaith a Press Club

26.07.2022 18:05 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

V listopadu se můžeme těšit hned na několik koncertních návratů. Black Marble svůj jarní odložený koncert vynahradí fanouškům 4. listopadu v klubu Underdogs'. O den později ve stejném klubu vystoupí také japonští Crossfaith. Australská střela Press Club se představí 15. listopadu v Chapeau Rouge.

Melancholie a temnota provází tvorbu Black Marble od samých začátků, kdy projekt v roce 2012 vznikl. Minimalistický, temný DIY synth pop Chrise Stewarta z prvních dvou nahrávek "A Different Arrangement" a "It's Immaterial" zajistil projektu kultovní pozici na postpunkem ovlivněné scéně i smlouvu s věhlasným labelem Sacred Bones. Nová deska "Fast Idol" i postpunkové klasiky v klubu Underdogs' zazní 4. listopadu. Všechny vstupenky zůstávají v platnosti. V případě, že by vám nový termín nevyhovoval, můžete do 15. září požádat svého prodejce vstupenek o refundaci.

Z nejmenších klubů domovského Japonska na obří festivalové stage. Ósacká kapela Crossfaith si vzala metalovou agresivitu a zběsilá tempa elektronické hudby a vytvořila explozivní směs, jakou nelze pozorovat jinak než se spadlou bradou. V klubu Underdogs' nás o tom přesvědčí 5. listopadu. Vstupenky jsou k dostání na webu fource.cz a také v sítích GoOut.cz a Ticketmaster.

Jejich skladby možná evokují numetalovou vlnu anebo electro metal Fear Factory, tahle pětice si ale tvrdou hudbu ohýbá po svém, přesně jak to dokážou jen Japonci. Hudba pro ty, které rozsekal soundtrack k "Matrixu", ale žijí v 21. století.

Punkoví Press Club v čele s Natalií Foster patří v rodné Austrálii k nejvýraznějším objevům posledních let. A nejen tam -⁠ po sérii úspěšných singlů, které uchvátily média od časopisu Rolling Stone po BBC Radio 1, dvou releasech na labelu Hassle Records ("Turbowolf", "65daysofstatic") a velké britské tour mají Press Club našlápnuto k nejvyšším metám. Jejich odhodlání podtrhuje vydařený singl "Cancelled" a obsáhlé turné, v jehož rámci se po třech letech vrací 15. listopadu do Prahy. Vstupenky jsou již v prodeji.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY