Billie Eilish vydala akustické songy "TV" a "The 30th". Vsadila v nich na jemnost a citlivost

23.07.2022 13:14 - Nikola Růžičková | foto: Profimedia

Billie Eilish se s fanoušky podělila o nové, akustické písně "TV" a "The 30th", které na streamovacích platformách vyšly pod názvem "Guitar Songs". První zmíněnou poprvé uvedla živě už v červnu na svém turné "Happier Than Ever" ve Spojeném království, druhá je pro posluchače novinkou.

"To, že jsme 'TV' zahráli na tour, pro nás bylo důležitým vrcholem, proto jsme vzali zvuk právě z tohoto večera, kdy jsme ji poprvé představili v Manchesteru, a použili ho ve studiové nahrávce. Vždycky když to slyším, běhá mi mráz po zádech," svěřila se autorka.

"The 30th" vypráví o následcích nehody blízkého člověka a o pocitech úlevy při zjištění, že přežil. "Napsali jsme ji 30. prosince a byla to první píseň od 'Happier Than Ever'. Měsíc předtím, 30. listopadu, se něco stalo a byla to ta nejnepopsatelnější věc v mém životě, všechny myšlenky jsem si zapisovala a potom jsme o tom napsali tuhle skladbu", sdělila Billie Eilish v rozhovoru pro Apple Music.

V písních se trápí nad věcmi, které jsou jí blízké - mimo jiné ji zasáhly zprávy z rodných Spojených států. Na rozdíl od skladeb, kterými se proslavila, jsou tyhle velmi jemné, citlivé a realistické, možná proto je vydala bez obvyklé parády. Přestože vycházejí v polovině července, nejedná se o typické letní hity, ale o pomalé melancholické kusy, které vybízejí k zamyšlení. A tahle poloha zpěvačce rozhodně svědčí.

Billie ve zmíněném rozhovoru také potvrdila, že tyto dva songy jsou aktuálně všechno, co připravovala, a v současnosti nepracuje na žádném novém albu. Zároveň ale prý doufá, že jedno do konce roku nahraje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY