Slipknot konečně ohlásili novou desku. "The End, So Far" vyjde v září

20.07.2022 14:03 - Jiří V. Matýsek | foto: Roadrunner Records

Maskovaní Slipknot tentokrát napínali a lákali docela dlouho - vždyť od vydání prvního singlu z nové řadovky "The Chapeltown Rag" uplynulo osm měsíců -, ale nyní už je vše definitivně potvrzeno. Očekávané sedmé album iowské formace vyjde 30. září a bude se jmenovat "The End, So Far". Víme o něm už prakticky vše a na světě je i další singl "The Dying Song (Time To Die)".

Slipknot - End, So Far
© Roadrunner Records
Kapela pár hodin před vydáním způsobila bouři na svých sociálních sítích, když zveřejnila lakonickou hlášku: "Beggining of the End", tedy v překladu "Začátek konce". Spustila tím lavinu spekulací o tom, co onen "konec" znamená. Zatím to vypadá, že se jedná jak o odkaz na název nahrávky, tak poukázání na to, že novinka bude nejspíše posledním počinem, který muzikanti vydají pod hlavičkou Roadrunner Records.

Informace včetně tracklistu (najdete jej níže) Slipknot zveřejnili jen den před začátkem svého evropského turné, které je zavede i do Prahy (28. července) a Bratislavy (3. srpna). Starší singl "The Chapeltown Rag" si už své místo v setlistu našel, jestli se tak stane i s "The Dying Song (Time To Die)" se možná ukáže už 20. července v Bukurešti, kde šňůra startuje.

Čerstvá píseň každopádně nabízí velkou porci agresivity, ale i značně neobvyklou úvodní a cappella pasáž. Doplňuje ji videoklip, který režíroval Shawn Crahan, perkusionista a dlouholetý člen bandu známý jako "Clown". Úvodní část patří strašidelným postavám v neumělých maskách, ústřední je nicméně sama skupina, jejíž výkon je zachycen v kaleidoskopicky roztříštěné sérii záběrů pořízených uprostřed zrcadlového bludiště. Výsledek je chaotický, ale funkční a působivý.

Tracklist "The End, So Far" bude následující: Adderall, The Dying Song (Time to Sing), The Chapeltown Rag, Yen, Hivemind, Warranty, Medicine for the Dead, Acidic, Heirloom, H377, De Sade, Finale.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY