Rybičky 48 a irská muzika? V duetu "Divokej Ir" s Vaškem Bláhou to funguje znamenitě

15.07.2022 18:08 - Hana Bukáčková | foto: Michaela Caková

Divokej Bill a Rybičky 48 patří k našim festivalovým stálicím a v poslední době i headlinerům. Pokud máte rádi obě skupiny, pak vás jistě potěší jejich spojení. Rybičky se nakazily irskou muzikou a do písně "Divokej Ir" si přizvaly frontmana druhé zmíněné formace Vaška Bláhu.

"Krátká, svižná a energická písnička. Jako kdybys nakombinoval punk, pop a irskou lidovku," tak popisuje nejnovější singl Rybiček 48 jejich zpěvák a autor hudby a textu Kuba Ryba. Kutnohorští přidali k elektrickým kytarám tahací harmoniku, banjo a housle. "Irská lidová muzika náš vždycky bavila, a jelikož jediná česká kapela, která u nás k tomu má blízko, je kapela Divokej Bill, tak jsme to pojali i jako poctu jim a zároveň srandu," dodává frontman Rybiček.

"Když se kluci z Rybiček objevili na našem koncertě a po pátým panáku se mě zeptali, jestli bych zahostoval v jejich písničce, tak jsem hned souhlasil. Když mi poslali, o co jde a co mám zapět, tak jsem se půl hodiny smál tomu, jak je to trefený," vzpomíná Vašek Bláha.

O jednoduchý, a přesto energický a svižný videoklip se postaral jako obvykle režisér a kameraman Ondra Soukup, který má na svědomí většinu klipů Rybiček. Členové jsou oblečeni do starých obleků a jsou nasnímáni z různých uhlů pohledů, jak hrají na různé nástroje. Je to povedené spojení, které jde dohromady. Potkává se zde jak vtip, tak instrumentační um, všichni znějí sehraně. Bezvadná rychta, která svádí k pořádnému tanečku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY