The Killers připravují další studiovku. Vyjde prý už příští rok

12.07.2022 13:52 - Dan Hájek | foto: archiv kapely The Killers

Loňská deska "Pressure Machine" se dočkala vřelého přijetí - The Killers na ní oprášili své kořeny a nabídli až springsteenovskou poetiku. Album přitom přišlo v relativně rychlém sledu po předchozím "Imploding the Mirage". A zdá se, že skupina okolo Brandona Flowerse v tempu nepolevuje - vedle aktuální řady koncertů chystá osmou řadovku.

Dle dostupných informací by na ní pánové měli dělat se svým osvědčeným týmem, jehož členy jsou i Stuart Price a producent Shawn Everett. Toto spojení Brandon označuje za povedené kombo a dodává, že hotový materiál by do obchodů mohl doputovat již příští rok. Je evidentní, že návrat kytaristy Davea Keuninga přináší své benefity. Stuart se již podílel na několika dřívějších studiovkách The Killers, celá jejich kooperace započala u hitově laděné kolekce "Day & Age".

Jedním z prvních singlů z připravované novinky by mohla být píseň "Boy". Ta si totiž odbyla svou live premiéru minulý týden, kdy ji muzikanti zařadili do setlistu během vystoupení na madridském festivalu Mad Cool. Brandon Flowers přiblížil, že skladba vznikla už během sessions k "Pressure Machine", ale nakonec se na ni nedostala pro své optimističtější sevření a odlišný zvuk.

Připomeňme, že album "Pressure Machine" se na jaře dočkalo své rozšířené digitální edice. The Killers na ni zařadili upravené verze písní z této desky a přizvali i nějaké hosty - v "The Getting By II" jim vypomohl indiepopový Lucius (video si připomeňte níže). Ve čtvrtek 14. července je pak můžete vidět naživo na festivalu Colours Of Ostrava - ve 22:30 hrají na Česká spořitelna stage.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY