Xavier Baumaxa zahraje na Veselských pískovnách s Jazz Punk Triem

30.06.2022 15:55 - Tisková zpráva | foto: Facebook Xaviera Baumaxy

Projev Xaviera Baumaxy je založen na velmi originálních textech, slovních hříčkách, pop-kulturních odkazech nebo parodiích na různé hudební styly a zpěváky. Baumaxa na Veselských pískovnách tentokrát vystoupí obklopen skvělou jazzovou kapelou, kterou tvoří pianista Matěj Benko, kontrabasista Rasťo Uhrík a bubeník Ondřej Pomajsl. Koncert proběhne v sobotu 2. července, vstupenky v předprodeji pořídíte tady.

Písčité pláže a třpytící se vodní hladina. Návštěva Veselských pískoven snadno může připomínat dovolenou u moře. Pět samostatných jezer vzniklých po těžbě štěrkopísku v sobě totiž nyní skrývají prostor pro odpočinek, koupání, sportovní vyžití i kulturní program. Jihočeskou malebnost jí dodávají okolní lesy a krajina Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko. A kulturní léto bude letos opravdu nabité.

Kromě Baumaxy během letních měsíců dále zahrají třeba i Circus Ponorka, Mucha, Tomáš Klus, ale také Fanfare Ciocarlia či The Tambles a proběhne i jednodenní verze akce Přehradyfest.

Pískovny jsou z Veselí nad Lužnicí snadno přístupné pěšky a na kole. Řidiči pak mohou využít možnosti parkoviště, na kterém pak všichni naleznou stánek s občerstvením. Kromě zahnání hladu a žízně je zde možnost si zahrát plážový volejbal, fotbálek či sledovat pravidelná kulturní vystoupení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY