PJ Harvey dokončila album, vyjde však až příští rok

01.07.2022 16:26 - Ondřej Kocáb | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Anglická zpěvačka a kytaristka PJ Harvey pracuje na nové desce. V rozhovoru pro magazín Rolling Stone, v němž si povídala především o svém aktuálním románu "Orlam", zmínila, že se vydání její další studiovky dá očekávat během příštího léta.

Harvey také vyjmenovala své současné hudební inspirace. Nechybějí mezi nimi i autoři soundtracků, jako jsou Jonny Greenwood, Mica Levi, Hildur Guðnadóttir a Ryuichi Sakamoto, stejně jako práce Thoma Yorkea s The Smile, "All Thoughts Fly" od Anny von Hausswolff a také počin Boba Dylana z roku 2020 "Rough and Rowdy Ways". Přiznala také, že si tu a tam užívá Elvise Presleyho.

V posledních letech se PJ hudebně věnovala hlavně sérii vinylových reedic prvních osmi řadovek. Každou přitom doprovázela druhá deska plná nevydaných dem. Rozsáhlý projekt re-release začal debutem "Dry" z roku 1992 v roce 2020 a skončil letos v březnu demo kolekcí "Hope Six". Právě "The Hope Six Demolition Project" z roku 2016 zůstává její poslední nahrávkou. Následně spolupracovala na soundtracích k "All About Eve", "The Virtues" nebo "Peaky Blinders"

K čerstvě dokončené knize doplnila: "Mám z toho velkou radost. Trvalo dlouho, než jsem vše napsala a doupravila, ale nakonec jsem s výsledkem velmi spokojená."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY