IMT Smile slaví třicetiny exkluzivním boxem "30X30"

23.06.2022 07:57 - Milan Menčík | foto: Peter Ivan

Pro IMT Smile je letošní rok speciální, protože slaví výročí třiceti let od svého založení. Je pravda, že mimořádně slavná je kapela hlavně na Slovensku, u nás má však taky početnou enklávu příznivců, které už v nejbližších dnech potěší živými koncerty na nejrůznějších akcích a festivalech. Konkrétní termíny a místa si zájemci mohou prohlédnout zde.

IMT Smile - 30X30
© Universal Music
Co by to však bylo za jubileum, kdyby formace nevydala alespoň jeden nosič. Většinou skupiny vydávají bestofky, u IMT Smile však v posledních letech vyšel jak výběr hitů, tak obdobný nosič plný rarit. Proto pánové u příležitosti těchto oslav přišli se speciálním boxem. Název "30X30" připomíná nejen jubileum, ale prozrazuje i rozměry krabice v centimetrech.

Uvnitř fanoušci najdou dvě CD s výběrem těch největších pecek. To však zdaleka není všechno. "Vybrali sme tridsať piesní. Tridsať tých najznámejších piesní našej kapely. Z čoho sa veľmi teším, je, že všetky tieto piesne dostali podobu v notách, v spevníku, ktorý pripravil Miro. V boxe je ešte jedna kniha s tridsiatimi fotkami IMT Smile. Sú prevažne od Martina Trenklera a Petra Ivana, ktorý aj graficky pripravil celý box. A samozrejme nesmie chýbať trsátko s grafikou od nášho Peťa Bartoníka, a s hrúbkou presne takou, akú používam na koncertoch ja," říká o boxu Ivan Tásler. Ten si můžete koupit v shopu musicserveru.

Slovenská kapela však rozhodně nežije jen ze vzpomínek. Loni vydala album "Srdce, rozum, BLVD", za které nyní dostala platinovou desku, a už nyní pečlivě chystá nové písně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY