Foals se s novou deskou "Life is Yours" vyšplhali na vrchol britské albové hitparády

22.06.2022 10:21 - Kateřina Spacek | foto: Edward Cooke

Foals tento týden ovládli britský žebříček Official Albums Chart. Jejich sedmé studiové album "Life is Yours", jež vyšlo minulý pátek, aktuálně debutuje na prvním místě.

Rocková skupina z Oxfordu, kterou tvoří Yannis Philippakis, Jack Bevan a Jimmy Smith, by navíc mohla tento týden podruhé zabodovat i v ostrovní singlové hitparádě - v roce 2019 žebříčku vévodil song "The Runner" z kolekce "Everything Not Saved Will Be Lost - Part 2". A pořád nekončíme: debut "Antidotes" se po limitovaném vydání na barevném vinylu vrátil zpět do top 20, konkrétně na čtrnácté místo. Při svém původním vydání v roce 2008 dosáhla deska vrcholu na bronzové pozici.

"Album 'Life Is Yours' zní jako útěk ze žánrových hranic a ze světa, jak jsme ho znali v posledních dvou letech. Někdo by mohl říct, že Foals se vydali popovou cestou. I když... Je tu disco, bohaté a připravené iniciovat jakékoli vnitřní uvolnění, které potřebujete. Je tu funk, který vždy míří na váš tep. A samozřejmě rock, ale takový ten burcující, který vás na noc nebo dvě vykopne z domu," popisují čerstvý počin tria tiskové materiály. A na fanoušky podle všeho tato kombinace zabírá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY