Röyksopp doplní "Profound Mysteries" druhým dílem

19.06.2022 15:09 - Dan Hájek | foto: Angelina Bergenwall

Série "Lost Tapes" byla zjevně maskovacím manévrem, kterým dvojice Svein Berge a Torbjørn Brundtland mátla své příznivce. Röyksopp celých osm let od vydání desky "The Inevitable End" střádali plány, jak se dále posunout a co udělat se svou hudební kariérou. Proto byla jarní novinka "Profound Mysteries" milým překvapením. Nyní je již jasné, že na konci léta se navíc dočkáme jejího druhého dílu.

Stejně jako v prvním případě se dá očekávat, že s tím bude spojeno nemálo práce s vizuály a doprovodnými videi. Na nahrávce se taktéž objeví hosté, nechybějí Astrid S, Pixx a Susanne Sundfør, k nim se nově připojí Karen Harding nebo Jamie Irrepressible, který s nimi již v minulosti natáčel. Suzanne nazpívala hned dvě písně, jmenovitě "Oh, Lover" a "Tell Him". Oba hlavní aktéři doplňují, že "Profound Mysteries II" je přímým pokračováním prvního dílu. Znovu se zde objeví témata, jako jsou láska a ztráta, zoufalství a usmíření, nově jsou však zahalena do esoterického módu, s nímž pracovali ve svých hudebních počátcích.

Muzikanti současně dodávají, že nemálo inspirace vzešlo z odkazu Kraftwerk a Depeche Mode, ale také z žánrů, jako jsou italo disco a UK rave devadesátých let minulého století, plus připomenou, s jakými zvukovými paletami dříve pracovali a pracují nyní. Prvními ukázkami se staly songy "Sorry" a "Unity", ve které si Karen pochvaluje spolupráci s Röyksopp a přiznává, že je jejich dlouholetou fanynkou. V "Unity" tak pracuje s budováním atmosféry a vrstvami vokálů.

Druhý díl "Profound Mysteries" do obchodů doputuje v pátek 19. srpna a přinese tuto rovnou desítku kompozic: Demiclad Baboons, Let's Get It Right (feat. Astrid S), Unity (feat. Karen Harding), Oh, Lover (feat. Susanne Sundfør), Sorry (feat. Jamie Irrepressible), Control, It Was A Good Thing (feat. Pixx), Remembering The Departed, Tell Him (feat. Susanne Sundfør), Some Resolve. Röyksopp jej kromě digitálních platforem vydají na cédéčkách a na žlutě zabarvených kazetách. Zmíněné skladby "Unity" a "Sorry" si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY