Hvězda seriálu Stranger Things Jamie Campbell Bower se v "Run On" pustil do gospelu

19.06.2022 08:25 - Kateřina Spacek | foto: facebook interpreta

Jamie Campbell Bower zaujal, když se objevil jako Anthony Hope ve filmu Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, kde si zahrál s Johnnym Deppem. Mimo hereckého výkonu překvapil i svým hudebním nadáním. V roce 2015 zahájil souběžnou hudební kariéru jako frontman provokativní londýnské skupiny Counterfeit, která hraje převážně rock. Skladba "The New Insane" z roku 2020 se stala přesvědčivě vypjatým hitem industriálně-punkové úzkosti. Připomeňme, že v letech 2016-2020 byl také zaneprázdněn jako hlas Skiffa v seriálu Lokomotiva Tomáš a nedávno přijal náhle hvězdnou roli démonického Vecny ve 4. sérii seriálu Stranger Things.

Nyní se zdá, že se Jamie po albu "Paralysed" z roku 2020 konečně začal více věnovat zatím ne zcela plodné sólové kariéře. Nová skladba měla neobvyklou cestu, která začala jako pokus o coververzi songu Johnnyho Cashe "God's Gonna Cut You Down", který ve skutečnosti poprvé nahrála skupina Heavenly Gospel Singers v roce 1937. Píseň si ale začala vlastním životem a výsledkem je "Run On", temně oduševnělý spirituál, esteticky i pocitově rozkročený mezi smyslem pro plíživou zlověstnost Nicka Cavea a tesklivými baladami Karen Elson nebo Chelsea Wolfe.

"Vždycky mě fascinovala představa temnoty a světla, nebe a pekla. Domnívám se, že se tmy bojíme, protože ji považujeme za zlo, a zároveň jsem přesvědčen, že tma není zlá, spíše nezbytná. Není dne bez noci, není světla bez tmy, navzájem se potřebují a každá z nich nás vede," vyjádřil se talentovaný zpěvák.

Doprovodné video nám servíruje příběh ukřižování. Jamie naznačil, že toto téma je jen jedno z dalších několika příběhů, kterým by se rád věnoval. A my doufáme, že charismatického Londýňana jeho hudební múza jen tak neopustí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY