Nejlepší kapela od dob Oasis Enumclaw v "Jimmy Neutron" dokazuje, že grunge není mrtev

18.06.2022 10:33 - Simona Knotková | foto: Brook Jones

Pokud váš playlist rockových songů už dlouho neovál čerstvý vítr, může to napravit parta Enumclaw. Jak zní? Jedno slovo: Washington. A protřelí posluchači nezávislé kytarové scény už vědí. Těm ostatním budiž připomínkou, že právě v tomto americkém státě se v půli 80. let zrodil grunge.

Ačkoliv o sobě čtyřčlenná formace s nadsázkou mluví jako o nejlepší skupině od dob Oasis (kteří jsou pro změnu nejlepší od dob The Beatles, pardon, vlastně skoro tak dobří), hudebně je věrná své domovině a potěší (nejenom) všechny vyznavače ušpiněného zvuku a flanelových košil.

Odhaluje to také nejnovější singl "Jimmy Neutron". Zpěvák Aramis Johnson o něm řekl: "Je o momentu, kdy se dostanete tak blízko k lásce, že ji skoro můžete ochutnat. O všech příjemnostech, které s sebou zamilovanost přináší, a o tom, jak směšně se kvůli ní chováte. Celý den sníte o věcech, které by se mohly stát. Vždycky je v tom ale háček a v tomto příběhu se děje to, že sotva se pro 'lásku' natáhnete, abyste ji chytili, upustíte ji."

Tento popis celkem trefně doplňuje videoklip z dílny Johna C. Petersona. Skladbu najdete na debutovém albu "Save The Baby", které Enumclaw vydají 14. října.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY