Harlej klipem "Odcházím" vzpomíná na bývalého zpěváka Vláďu Šafránka

14.06.2022 10:09 - Milan Menčík | foto: Eva Schmidová

Harlej v poslední době pilně připravuje nové studiové album. To by však mělo vyjít až na jaře 2023, takže čekání svým fanouškům krátí poměrně překvapivě starší skladbou "Odcházím". Tahle volba však má svůj důvod. V pondělí 13. června by se totiž dožil padesáti let bývalý zpěvák formace Vláďa Šafránek, který však už nějaký čas zpívá s nebeskou (či pekelnou) kapelou. Skupina tak u této příležitosti zveřejnila klipovou vzpomínku na kamaráda.

" 'Odcházím' je smutná písnička, ale doufáme, že lidem klip přinese to, o co - odvážím se tvrdit - vždycky Vláďovi šlo, a to je bavit lidi. Berte to od nás jako vzpomínku na zpěváka a kamaráda, kterej vždycky byl a bude s Harlejem spojenej," vysvětluje lídr a autor hudby Antonín Rauer.

Studiová verze skladby se nachází na úspěšné desce "Hodný holky zlý kluky chtěj", kterou si na CD i LP můžete koupit v shopu musicserveru, a naživo si ji Šafránek s kapelou zapěl na turné k jejím dvaceti letům. "Ve studiu jsme měli kameru a já tenkrát natáčel Vláďu, když zpíval svoje části. Na videa jsem časem zapomněl, ale asi před rokem a půl je náhodou objevil ve svém archivu. Tehdy vznikla myšlenka dotočit k sekvencím s Vláďou nové záběry s Harlejem a udělat vzpomínkovej klip," doplňuje Rauer.

Správný čas na jeho vydání přišel právě nyní. O realizaci se postarala - jako už u téhle bandy tradičně - společnost KH Filmin' a doplnila pohyblivými obrázky příjemnou pomalejší skladbu rádiového a pohodového charakteru. Dá se čekat, že ji Harlej zahraje i na svých letních vystoupeních, jejichž termíny a místa naleznete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY