Do Česka míří Jeff Beck, jako host s ním přijede Johnny Depp

08.06.2022 19:37 - Jiří V. Matýsek | foto: Christie Goodwin / Liver Music

Slavný britský kytarista Jeff Beck oznámil termín svého pražského koncertu. Do Fora Karlín přijede už za měsíc, přesněji 11. července. A nebude sám, kromě doprovodného bandu s sebou veze i vzácného hosta, amerického herce a muzikanta Johnnyho Deppa.

Tato volba rozhodně není náhodná nebo samoúčelná - kromě toho, že je Depp součástí allstar projektu Hollywood Vampires (společně s Alice Cooperem a Joem Perrym), s Beckem před dvěma lety natočil cover Johna Lennona "Isolation". Nyní na tuto kooperaci navazuje nejen společné turné, ale hlavně studiové album. To by podle Beckova nedávného vyjádření mělo vyjít v červenci. Další detaily nejsou známy. Bude to kytaristova dvanáctá sólová deska, tu zatím poslední, "Loud Hailer", vydal v roce 2016.

Johnny Depp nedávno s Beckem vystoupil na několika koncertech ve Spojeném království, včetně dvou setů v londýnské Royal Albert Hall, které byly fanoušky a kritiky velmi pozitivně hodnoceny.

Jeff Beck, který si vybudoval jednu z nejvlivnějších kariér v rockové historii, je všeobecně uznáván jako jeden z nejtalentovanějších a nejvýznamnějších kytaristů na světě a hrál po boku těch největších velikánů rocku, blues a jazzu. Začínal v The Yardbirds, kde vystřídal osobnosti formátu Erica Claptona a Jimmyho Page. Na kontě má osm cen Grammy, dvakrát byl uveden do Rokenrolvé síně slávy - napřed právě s The Yardbirds, poté i jako sólový umělec.

Předprodej na tento koncert začne v pondělí 13. června.2022 v 10.00 v síti Ticketmaster. Podle pořadatelů z agentury Liver Music bude kapacita Fora Karlín pro ještě lepší zážitek a divácký komfort snížena, pro diváky bude připraveno několik exkluzivních míst k sezení přímo před pódiem, zbytek lístků je na stání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY