Peter Gabriel pracuje na nové studiovce, prozradil jeho bubeník

05.06.2022 12:23 - Tomáš Rozkovec | foto: Nadav Kander

Dlouhé čekání (aktuálně 20 let!) na další sólové album Petera Gabriela se možná chýlí ke konci. Podle francouzského bubeníka Manu Katchého, který natáčel s Gabrielem a s jeho dalšími dlouholetými hudebními spolupracovníky kytaristou Davidem Rhodesem a basákem Tonym Levinem, všichni dělají na počinu s pracovním názvem "I/O" .

Na otázku francouzského deníku Ouest-France týkající se jeho aktuálních aktivit Katché odpověděl: "Na konci roku vydám novou řadovku s Peterem Gabrielem a v roce 2023 vyrazíme na turné po Spojených státech a Evropě. Posléze natočím další album a vydám knihu, která bude introspektivní."

Sám Peter se před časem v rozhovoru pro italský zpravodajský časopis Specchio rovněž zmínil o tom, že pracuje na novém materiálu, později na svém Instagramu zveřejnil fotografie, na nichž je společně se všemi třemi zmíněnými kolegy ve studiích Real World.

Podle posledních zpráv mají muzikanti připravených sedmnáct až dvacet tři nových skladeb. Nezbývá tedy než věřit a těšit se, že nástupce alba "Up" z roku 2002 tentokrát už skutečně vyjde (spekulovalo se již o loňském závěru roku) a Peter Gabriel s ansámblem navštíví i Českou republiku. Jeho koncerty jsou vždy jak hudební, tak vizuální událostí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY