Dan Bárta ON AIR: Na první turné jsem jel výtahem

27.05.2022 14:55 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Jeden z největších hlasů v historii české populární hudby, jímž Dan Bárta bezpochyby je, se do povědomí fanoušků nejprve zapsal coby frontman rockové skupiny Alice. Ta sice neexistovala dlouho, před pár lety se ale na pódia vrátila a nyní ji fanoušci budou moci vidět i na nadcházejícím festivalu Metronome. Bárta ale také prošel několika muzikály, především "Jesus Christ Superstar" a "Evita", byl členem skupiny Die El. Elefant a už od poloviny devadesátých let je také neodmyslitelnou součástí skupiny J.A.R. S Romanem Holým se pak setkal ještě v projektu Sexy Dancers a do nového milénia vstoupil také coby lídr skupiny Illustratosphere. A při tom všem se ještě stihl zapsat coby interpret hitu "On My Head" z filmu "Snowboarďáci" a také si v loňském roce střihnout album coververzí, na kterém ho doprovází Orchestr Gustava Broma.

O tom všem byla řeč v dalším vydání On Air, kde Dan mimo jiné prozradil, že by se do budoucna rád zbavil svého charakteristického mávání rukou, jímž si při zpěvu pomáhá v intonaci. Kdy začal pomýšlet na to, že by mohl být zpěvák? Jak vzpomíná na svoje muzikálové období? A proč je mu jedno, jestli jeho písně hrají rádia? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY