Strach a přiznání. Oliver Sim z The xx v "Hideous" prozrazuje mnohé

25.05.2022 09:24 - Dan Hájek | foto: Casper Sejersen

Už nějaký ten měsíc bylo známo, že se nejenom okolo The xx cosi děje. Oliver Sim konečně oznámil sou první sólovku. Ponese titul "Hideous Bastard" a dočkáme se jí v první polovině září. Zároveň si svou premiéru odbyl song "Hideous", v němž hostuje Jimmy Somerville.

Kromě hudebních novinek Oliver poodhalil své soukromí: prvně oficiálně potvrdil, že od svých sedmnácti let žije s HIV. Dále doplnil, že když začal psát materiál pro svůj sólo debut, často se přistihl, že bojuje se strachem a zahanbením. Vše nakonec vykreslil v chystané nahrávce, plné temných kontur a zákoutí, ale zároveň přinášející světlo naděje. S produkcí vypomohl Jamie xx a "Hideous" celou kolekci nakonec bude otevírat.

Doprovodné video opět režíroval Yann Gonzalez, svou estetikou ctí předchozí snímek "Fruit", zjevují se zde i některé postavy z něj. Dá se očekávat, že oba klipy budou hrát nemalou úlohu v chystaném, krátkém queer-hororovém filmu "Hideous", který si odbyde premiéru v závěru letošního ročníku filmového festivalu v Cannes. Jednotlivé obrazce v něm zobrazují Simův fantaskní svět, v němž hlavní hrdina ke konci ztrácí sílu dále žít. Decentně tak graduje do velmi emociálního finále, mnohé překvapí zvukový design, smyčce a vokální part zmíněného Jimmyho Somervilla, který si zde zahrál strážného anděla.

Album "Hideous Bastard" vyjde v pátek 9. září a Oliver Sim na něm představí tuto desítku písniček: Hideous (feat. Jimmy Somerville), Romance With A Memory, Sensitive Child, Never Here, Unreliable Narrator, Saccharine, Confident Man, GMT, Fruit, Run The Credits. Kromě digitálních platforem bude k dispozici celá řada fyzických vydání na kazetách, cédéčkách a vinylech několika barev (klasický černý doplní červený a průzračně čirý ve speciálním přebalu). V limitovaném nákladu bude k dispozici i 7-inch singl "Hideous" s bonusovým trackem "The Rush".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY