Vzniká dokument o Eltonu Johnovi

19.05.2022 15:44 - David Věžník | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Dalším dokumentárním filmem, zachycujícím kariéru slavné hudební osobnosti, bude snímek vzletně nazvaný "Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances And The Years That Made His Legend". Jak je z názvu patrné, bude se točit kolem Eltona Johna, jeho závěrečného turné a vlastně celé jeho kraiéry.

Dílo společnými silami připravují Rocket Manův manžel David Furnish a americký dokumentarista R. J. Cutler, mimo jiné autor filmu ze stejného ranku "Billie Eilish: The World's a Little Blurry . "Je to neskutečné nadšení a čest pracovat s Davidem Furnishem na tomto intimním a unikátním pohledu na jednoho ze světově nejuznávanějších umělců," svěřil se druhý jmenovaný a dodal, že stejně jako pro mnohé další i pro něj je John zdrojem inspirace.

Dokument má divákům přiblížit nejdůležitější momenty tour "Farewell Yellow Brick Road", na níž je Elton John od září 2018 a jež má své zastávky vypsané aktuálně až do července 2023. Doplní je záznamy z hudebníkových koncertů za posledních padesát let, přičemž mnohé budou odvysílány vůbec poprvé, a dále ukázky ručně psaných poznámek a rozhovory s Johnem a jeho rodinou. Termín premiéry v tuto chvíli není znám.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY