Awolnation na albu coververzí "My Echo, My Shadow, My Covers And Me" s hvězdnými hosty ukazují svůj um

30.05.2022 17:30 - Ondřej Hricko | foto: Awolnation

Americká parta Awolnation během pandemie nelenila. Místo další autorské desky ale přichystala jedenáct předělávek, které mapují inspirační zdroje jejich lídra Aarona Bruna. Aby kolekci ještě více zpestřili, pozvali si (téměř) do každé skladby jednoho výjimečného hosta.
7/10

Awolnation - My Echo, My Shadow, My Covers And Me

Skladby: Beds Are Burning (featuring Tim McIlrath of Rise Against), Eye In The Sky (featuring Beck), Take A Chance On Me (featuring Jewel), Maniac (featuring Conor Mason von Nothing But Thieves), Just A Friend (featuring Hyro The Hero), Material Girl (featuring Taylor Hanson von Hanson), Wind of Change (featuring Brandon Boyd von Incubus & Portugal The Man), Waiting Room (featuring Grouplove), Drive (nur digital), Flagpole Sitta (featuring Elohim), Alone Again (featuring Midland)
Vydáno: 6.5.2022
Celkový čas: 43:56
Vydavatel: Better Noise Music
Nápad zplodit nahrávku plnou předělávek měla během covidu celá řada interpretů. Skupině Awolnation se ale povedlo přizvat celou řadu silných hudebních jmen, které výsledek sympaticky probarvují. Jinak se ale americká formace k přílišným experimentům neodhodlala a písním povětšinou ponechala původní feeling.

První tóny alba "My Echo, My Shadow, My Covers And Me" patří pohodové atmosféře hitu Midnight Oil "Beds Are Burning". Zde si společně s Brunem zazpíval lídr punk-rockerů Rise Against Tim McIlrath. Síla otvíráku sice stojí hlavně na autorském rukopisu geniálních Australanů, ale citlivé aranže zpěváka Awolnation skladbu nepoškodily a vdechly jí modernější háv.

Balada prog-rockových legend Alan Parsons Project "Eye In The Sky" je hodně poklidnou záležitostí, která zaujme hlavně nápaditou kytarou několikanásobného držitele Grammy Becka.

Solidním překvapením je zařazení hitu "Take A Chance On Me" švédské Abby, kterou v roce 1992 s velkým úspěchem přepracovali britští Erasure. Awolnation ale k songu přistoupili méně provokativně. Navíc se jim povedlo spojit síly s americkou písničkářkou Jewel a vytvořit asi nejsilnější duet novinky. Tady se volbou hosta trefili s přesností chirurga.

Další neotřelou volbou je cover raného hitu Madonny "Material Girl", v němž nás synťáky posílají do dob jeho největší slávy. Náročné pěvecké úlohy se ujal jeden z bratrů sourozenecké skupiny Hanson - Taylor.

Největší parádu alba si ale Aaron Bruno nechal až na druhou polovinu desky. Vzkříšení undergroundového hitu kultovních magorů Fugazi "Waiting Room" je pojato s potřebnou vyšinutostí a jinak popoví Grouplove se s tím popasovali více než slušně.

Aaron Bruno je silný skladatel s výjimečným hudebním cítěním. Jeho Awolnation to ostatně dokázali na výborném dva roky starém počinu "Angel Miners & The Lightning Riders". I proto není bez zajímavosti sledovat, odkud pramení inspirační zdroje osobitého umělce, který ve sbírce "My Echo, My Shadow, My Covers And Me" ukryl celou škálu různorodých žánrů a hudebních zákoutí a vytvořil nahrávku ocenitelnou nejen jeho skalními fanoušky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY