My Chemical Romance se vracejí. Šestiminutový opus "The Foundations Of Decay" otevírá novou kapitolu

14.05.2022 11:29 - Ondřej Kocáb | foto: archiv kapely My Chemical Romance

My Chemical Romance bez jakéhokoliv upozornění přicházejí před začátkem celosvětového turné s novou hudbou. Po osmi letech od kompilace "May Death Never Stop You", na které se objevil i do té doby nevydaný singl "Fake Your Death", je tu skladba "The Foundations Of Decay", předznamenávající zcela novou etapu kapely z New Jersey.

Čerstvý počin svým způsobem reflektuje všechna období skupiny. Zatímco hned v úvodu člověk ve vrstvách elektroniky čeká něco ve stylu dvanáct let staré řadovky "Danger Days", vzápětí jej zaskočí klidné piano a hodně zkreslený Wayův vokál. Tradičně emotivní a chytlavý refrén ukazuje, že formace během dekády hudebně nezestárla, navíc ty nejlepší triky ze své kytary vytahuje i Ray Toro. Píseň postupně graduje a za polovinou překvapí i několika screamy a celkově hardcorovými vlivy, jež z tvorby MCR zmizely ihned po debutu.

Evropská šňůra skupiny začíná již v pondělí. V Anglii ji doplní Thursday, Funeral For A Friend či Placebo, následně se přesune do Francie. V České republice se představí 11. června v pražské O2 areně. Jako support byla prozatím oznámena švédská banda Eclipse.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY