"It Ain't Over" přivádí The Black Keys na území soulu a funku

30.04.2022 08:48 - Jiří V. Matýsek | foto: Nonesuch Records

Blues-rockové duo Dan Auerbach a Patrick Carney, tedy "The Black Keys", oslaví v květnu dvacet let od vydání debutu "The Big Come Up" a rozhodlo to oslavit nejlépe, jak jen muzikanti mohou - novou deskou. Novinka s názvem "Dropout Boogie" bude jedenáctou deskou v diskografii této formace a vyjde 13. května. Čerstvě z něj pánové představili skladbu "It Ain't Over".

Čerstvé album, na rozdíl od předchozí nahrávky "Delta Kream", která prostřednictvím coverů vzdávala poctu bluesmanům z delty Mississippi, bude složeno výhradně z autorského materiálu. Původní plán byl natočit desku pouze ve dvojici, nakonec se k muzikantům ve studiu přidalo několik hostů, mimo jiné i kytarista ZZ Top Billy Gibbons.

Nadějně nazvaná skladba "It Ain't Over" je procítěným kusem, který značí odklon kapely od zašpiněného blues směrem k houpavým funky náladám. Zvuk přesto zůstává charakteristicky ohlodaný na kost, vpřed jej táhne výrazný beat, a ačkoliv je jasně soulový, stranou v tomto případě zůstaly veškeré typické elementy i mnohovrstevnatá instrumentace. Vůbec to ale nevadí - podstata zůstala. A zůstala taky naděje, že po unavené "Delta Kream" je tu možná zase album, kde Černé klávesy hrají zase naplno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY