Florence + The Machine v singlu "Free" bojují s úzkostmi

23.04.2022 18:32 - Ondřej Kocáb | foto: Autumn de Wilde

S blížícím se vydáním alba "Dance Fever" si Florence + The Machine připravili další singl podpořený i videoklipem. Formace vedená charismatickou Florence Welch upozorňuje na pátou studiovku už čtvrtou skladbou z ní. Jmenuje se "Free" a klip k ní obstarala opět Autumn de Wilde. Natáčelo se, stejně jako u předchozích snímků, v Kyjevě.

Novou kolekci "Dance Fever" si jako CD, speciální CD s knihou či 2LP můžete předobjednat na shopu musicserveru!

Kromě zpěvačky, jež hraje sebe samotnou, se zde objevuje také slavný britský herec Bill Nighy, jenž ztělesňuje její úzkosti. V této hymnické písni autorka zpívá o svobodě, kterou získává díky tomu, že je hudebnicí. Doprovodný videoklip pak sleduje a názorně předvádí řešení, ke kterým se často uchýlíme při vypořádávání se s potížemi - pití nadměrného množství kávy, závislost na telefonech a tak dále.

I když se Welch snaží, nedokáže svou úzkost setřást. S přibývajícím tancem a zpěvem se s ní však dokáže vyrovnat. V klipu dále účinkují choreograf Ryan Heffington a herec Alexander Antofiy. Video také přibližuje ukrajinské lidové umění Kateřiny Konovalové, navržené ve spolupráci s výtvarníkem Volodymyrem Radlinským.

Deska "Dance Fever" vyjde 13. května a nabídne i singly "King", "My Love" a "Heaven is Here". Na produkci se podíleli Jack Antonoff a frontman kapely Glass Animals Dave Bayley. Na konci dubna se rozjíždí také "Dance Fever Tour", Česká republika se prozatím mezi evropskými zastávkami nenachází.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY