Letošní Rock for People se rozrůstá o Enter Shikari, Highly Suspect, Daughtry nebo Holly Humberstone

20.04.2022 13:29 - Tisková zpráva | foto: Paul Harries

Už takhle velmi nabitý line-up festivalu Rock for People se rozrostl o další zvučná jména. Pořadatelé po velikonoční nadílce přicházejí s nadílkou hudební v podobě čtyřiadvaceti nově oznámených zahraničních hvězd. Vedle headlinerů Green Day, Biffy Clyro, Fall Out Boy a Royal Blood vystoupí 15. - 18. června v Hradci Králové například jedna z nejlepších živých kapel současnosti, electro-hardcoreoví Enter Shikari, američtí rockeři Daughtry a Highly Suspect nebo britská vycházející hvězda Holly Humberstone s letošní výhrou ceny kritiků na BRIT Awards. Fanoušci se mohou těšit i na jednu z nejžádanějších kapel současnosti, britské Wet Leg, kteří loni vystřelili na špičku hitparád s hitem "Chaise Longue". Minulý týden byla zveřejněna také česko-slovenská jména, která obohatí zahraniční line-up. Mezi nimi se objevil jako speciální host legendární Ivan Mládek a Banjo Band. Pořadatelé upozorňují, že celkový line-up ještě stále není kompletní.

Novinkou letošního ročníku je i diskuzní stage, kde se budou konat zajímavé debaty a přednášky. Exkluzivním hostem zde bude například americký herec Michael C. Hall, hvězda seriálu "Dexter" a muzikálu "Lazarus" Davida Bowieho. Pestrý nehudební program (divadlo, tanec, stand up…) ještě čeká na své oznámení a bude probíhat na ČT art stage.

Kapacita festivalu je téměř vyprodaná, v prodeji zbývá posledních dva tisíce vstupenek. Základní čtyřdenní vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut.net za 2 790 Kč.

Nově oznámené kapely: Bob Vylan, Creeper, Daughtry, Dead Poet Society, Enter Shikari, Ghøstkid, Happydaze, Highly Suspect, Holly Humberstone, Hopes Die Last, Klangstof, Lauran Hibberd, , Oceans Ate Alaska, One Step Closer, Rare Americans, SeeYouSpaceCowboy, Siamese, Slothrust, Slow Crush, The Hara, Tigress, Tom A. Smith, Wet Leg.

Na festivalu si přijdou na své téměř všichni. Fanoušci moshpitů ocení interprety jako například IDLES, slowthai, KennyHoopla nebo August Burns Red, z rockových hvězd dorazí kapely Sum 41, Skillet, Weezer, You Me At Six, Black Veil Brides nebo Don Broco. Alternativní scénu zastoupí například Wolf Alice, beabadoobee a RfP stage také pokřtí popové star či Two Feet. 26. ročník festivalu nabídne v jedinečném areálu letiště kromě hudebního programu celou škálu doprovodných aktivit - přednášky, workshopy, divadlo, filmové projekce, sportovní aktivity a další.

Rock for People patří mezi výrazné evropské festivaly a je stabilní součástí letních tour světových hvězd. Fanoušci se mohou těšit na deset stageí s přibližně stovkou hudebních vystoupení a pestrý doprovodný program. Festival se uskuteční v multifunkčním areálu Park 360, který funguje na principech cirkulární ekonomiky a využívá zbytkový odpad přilehlého města Hradec Králové. Jedná se o jedinečný industriální prostor letiště, který má k dispozici osm hangárů, jež poskytují originální atmosféru. V areálu se minimalizuje odpad, recykluje se ho zde až čtrnáct druhů. Organizátoři se snaží snižovat uhlíkovou stopu využitím solárních a další obnovitelných zdrojů. V minulém roce zde proběhla na zmenšeném ročníku festivalu Rock for People Hope premiéra stage poháněné vodíkem. Cílem areálu je být do roku 2030 klimaticky neutrálním a energeticky soběstačným.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY