"Down" nabízí Hot Chip v jejich tradiční formě

20.04.2022 14:41 - Dan Hájek | foto: Matilda Hill-Jenkins

Tři roky zpátky jsme se radovali z alba "A Bath Full Of Ecstasy" a nyní Hot Chip ohlašují novinku "Freakout/Release". Dočkáme se jí v závěru letních prázdnin a dá se s určitou jistotou garantovat, že nás opět svedou na své taneční hrátky a neotřelý kaleidoskop textových obratů. Deska vznikala v průběhu covidové proluky a skupina se svěřila, že už se těší, až znovu vyrazí na koncertní pódia. Nejblíže nám bude 1. října v berlínském prostoru Tempodrom.

Owen Clarke, Al Doyle, Joe Goddard, Alexis Taylor a Felix Martin (ten na současných promo fotkách chybí) prohlašují, že paradoxně díky omezenému vystupování a cestování měli více času tvořit dohromady jako kapela. Ve studiu prý hodně improvizovali - vzájemně házeli do placu jeden tvůrčí nápad za druhým, a zavzpomínali tak na své začátky. Pilotním singlem se stal track "Down", v němž zní sampl kompozice "More Than Enough" projektu Universal Togetherness Band, ve kterém kdysi účinkoval mladý Stevie Wonder. Na nahrávce pak hostují Lou Hayter a Cadence Weapon.

"Down" je sice taneční song, zároveň má lehký žánrový přesah, což je u této partičky taktéž již zavedeným rukopisem. Video režírované Douglasem Hartem a Stevem Mackeym spojuje stroboskopická světla, svařování kovů, zkreslené obrazy muzikantů a pohrává si s jakousi symbolikou.

Osmá řadovka Hot Chip "Freakout/Release" vyjde v pátek 19. srpna a v základu přinese těchto jedenáct skladeb: Down, Eleanor, Freakout/Release, Broken, Not Alone, Hard To Be Funky (feat. Lou Hayter), Time, Miss The Bliss, The Evil That Men Do (feat. Cadence Weapon), Guilty, Out Of My Depth. Pokud si vybere jednu z limitované varianty oranžově zabarvených dvojvinylů (dá se očekávat, že vinylových provedení bude vícero), získáte navíc bonusový track "The Most Painful Game".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY