Hans Zimmer zahájil evropské turné, už brzy vystoupí i v pražské O2 areně

12.04.2022 09:24 - Tisková zpráva | foto: Frank Embache

Hans Zimmer, hudební skladatel oceněný již dvěma cenami Americké akademie (tu nejnovější získal za soundtrack k filmu "Duna" jen před dvěma týdny) a vítěz Zlatého globu, odstartoval své turné ohromným zahajovacím koncertem v Hamburku. Po únorových zkouškách, které probíhaly v Los Angeles, Oděse, Essenu a Berlíně, se rock star filmové hudby konečně vrací na velká pódia. Jeho fanoušci ze 16 zemí a 29 měst se mohou těšit na strhující show s úplně novým programem. S celkovým počtem 130 účinkujících a členů týmu je to první halová produkce takového rozsahu, která vyrazí na celosvětové turné od začátku pandemie. Na seznamu zastávek nechybí ani Česká republika. Nadvakrát přesunutý koncert v pražské O2 areně se uskuteční 20. dubna 2022.

Celkem patnáct měsíců intenzivní práce Hanse Zimmera a jeho týmu vyústila v aranže 12 nových suit jeho největších hitů, které zahraje devatenáctičlenná kapela včetně skladatele samotného a orchestr se třemi stovkami různých hudebních nástrojů.

K návrhu této nové show přizval Hans Zimmer některé z nejlepších kreativních mozků amerického showbyznysu: John Featherstonez, který spolupracoval na mnoha mezinárodních rockových a popových turné, se ujal práce na světelném designu. Derek McLane, jehož poslední díla zahrnují například broadwayský muzikál "Moulin Rouge" byl zodpovědný za scénografii a jeho kolega z Broadwaye Peter Nigrini - designér "MJ the Musical" - vytvořil design doprovodných projekcí. Choreograf Barry Lather dostal na starost vedení osmičlenného tanečního souboru, který přeměnil některé Zimmerovy suity ve skutečnou show. Nejlepší nástroje a techniky z koncertního turné, divadla a opery vytvářejí skutečně unikátní zážitek.

Jeho první turné v roce 2016 bylo revolucí ve světě koncertů filmové hudby a vyhýbalo se obvyklému formátu s filmovými klipy a tradičním dirigentem, který řídí orchestr. Místo toho vytvořil Hans Zimmer ze své kapely a svých dlouholetých hudebních souputníků středobod koncertů, kombinující tyto muzikanty s klasickým orchestrem. Aranžoval také suity svých největších děl do té podoby, aby mohl ztvárnit jak roli dirigenta, tak roli moderátora, který dává publiku nahlédnout do svého tvůrčího procesu a vzpomíná na příhody z továrny na sny, z Hollywoodu.

"Hans Zimmer Live" představuje jeden z nejvíce inovativních a zábavných koncertních formátů posledních let, který má za sebou více než 100 vystoupení v největších světových arénách a který přilákal více než milion fanoušků.

Předprodej vstupenek probíhá v prodejních sítích Ticketmaster a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY