"Dig Your Own Hole" od The Chemical Brothers se dočká výroční reedice

10.04.2022 11:32 - Dan Hájek | foto: Universal Music

Tom Rowlands a Ed Simons založili roku 1989 v Manchesteru skupinu The Chemical Brothers. O osm let později vyšla deska "Dig Your Own Hole", která ji nesmazatelně zapsala do hudební historie. Cestu jí skvěle připravily našlápnuté singly "Block Rockin' Beats" a zejména "Setting Sun" s hostujícím Liamem Gallagherem. Kritici se předháněli v superlativech, samotné album se objevilo hned v několika výročních žebříčcích na předních místech a věhlasný časopis Mixmag tehdy udělil v recenzi plný počet bodů a hlásal: "Dost šílené na to, aby to bylo vzrušující, dost uhlazené na ani trochu trendy konferenční stolky!"

Ve čtvrtek 7. dubna uplynulo rovných pětadvacet let od vydání tohoto počinu, a tak se uprostřed léta (drobet se skluzem) dočkáme jeho výroční edice. Fanoušky možná zamrzí, že Tom a Ed na ni nezahrnuli příliš mnoho bonusového materiálu, příznivci jejich remixů tedy i nadále budou muset oprašovat mixovanou sbírku "Brothers Gonna Work It Out". Rozšířená edice bude mít formát dvojCD a velmi limitovaného triple vinylu (těch bude pouhých 1 997 ručně číslovaných kusů a lze je zakoupit, pokud budete dostatečně rychlí, pouze v oficiálním obchodě).

Na bonusovém disku pak bude trojice alternativních verzí songů a dva zástupci doposud nevydaného materiálu. Odlišných podob se dočkaly skladby "It Doesn't Matter", "I Love Tekno" a "Where Do I Begin". V demo snímku bude prvně k slyšení "Elektrobank" a velkým lákadlem bude dokončená verze tracku "Cylinders". U každé položky bychom nejenom na přebalu měli najít přesné datum jejího vzniku.

Deluxe edice "Dig Your Own Hole" do obchodů s muzikou doputuje v pátek 22. července a The Chemical Brothers k této příležitosti rozjeli i speciální ministránku, kde si můžete připomenout nejenom videa k singlům "Setting Sun" a "Block Rockin' Beats" (jsou k dispozici i níže), ale i komentáře ke každému tracku na této legendární nahrávce přímo od jejich autorů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY