Smrtislav vydal EP "Kéž jsou všechny bytosti nešťastný". Uzavírá jím jednu velkou kapitolu

10.04.2022 13:48 - Hana Bukáčková | foto: Pavla Hartmanová

Pamatujete si na Smrtislava? Fenomenální hlas připomínající Roberta Kodyma z Wanastowek, který vydal v roce 2016 debut "Notorickej samotář"? Tak přesně ten vydal na konci března EP "Kéž jsou všechny bytosti nešťastný".

Pokud vám jeho jméno něco připomíná, nejste daleko od pravdy. "Je to narážka na slogan Vesmírnejch lidí. Často jsem na cestách po koncertech potkával billboard, na kterým bylo napsáno: 'Kéž jsou všechny bytosti šťastny.' Ještě před covidem mi to přišlo jako fajn nápad," říká Tuzex Christ.

Během covidového období se - ať už z profesních nebo osobních důvodů - z tria stal Christův sólový projekt. A tak trochu se název debutové desky proměnil v realitu. Zajímavostí je, že Smrtislav začal jako rocková kapela a pokračoval jako folk. To, jakým směrem se bude ubírat dál, se brzy uvidí.

Vydané EP je tak pro Tuzexe uzavřením důležité hudební kapitoly, takový pohrobek, jak sám říká. Nahrávka totiž obsahuje trojici písní nahraných ve studiu s Amákem Goldenem už v roce 2020, kdy ještě fungovali ve trojici. Na výpomoc si přizvali ještě Matyáše Vordu a Mildu Vaňkátovou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY