"Man Like Me" připomíná popové začátky Bright Light Bright Light

05.04.2022 09:51 - Dan Hájek | foto: Julia Vera

Na nové album od Bright Light Bright Light, následovníka zatím poslední řadovky "Fun City", si budeme muset ještě chvilku počkat. Během letoška bude totiž Rod Thomas (jak zní jeho civilní jméno) spíše slavit a vzpomínat, neb si připomene desáté výročí vydání debutu "Make Me Believe In Hope". Nová edice bude čítat hned čtyři disky a už teď na ni láká dříve nevydaná skladba "Man Like Me".

Její vznik se datuje do roku 2010. Tehdy v létě se Rod ve studiu několikrát potkal se švédským duem The Sound Of Arrows. Společně pak napsali právě tento lehce zasněný song. Diskotékový beat a melodická linka kombinují tvůrčí přístupy obou zúčastněných stran. V době vydání alba "Make Me Believe In Hope" však na tuhle píseň nezůstalo místo, a zůstala ležet v šuplíku. Až dodnes.

Thomas pojme plánované ohlédnutí ve velkém stylu: posluchačům dodá spoustu dříve nepublikovaného materiálu. Kromě původního masteru nahrávky se dočkáme její podoby v prodloužených verzích (ta bude k mání i na speciální audio kazetě), která vznikla až dodatečně nyní. Jeden z disků nabídne kompletní sbírku remixů, mezi jejich autory můžete například najít K Klass nebo Trouser Enthusiasts. Největším lákadlem však bude kolekce všech b-stran a rarit, které se dlouhé roky ukrývaly v hudebníkově archivu. Kromě již uvolněné "Man Like Me" to bude třeba i singl "Moves", který byl původně zamýšlený jako duet s Ianem "H" Watkinsem z britské dancepopové skupiny Steps.

Výroční edice "Make Me Believe In Hope" vyjde v pátek 3. června. Na zmíněný kotouč s raritami a b-stranami singlů Bright Light Bright Light uspořádal těchto třináct tracků: Man Like Me, Why, Lust, As If, Sleepy, Cry At Films (solo voice version), Being Sentimental, Blueprint, Inside Out, Same Dream, Good Times, This Is Me Without You, Moves (feat. Ian "H" Watkins). Předobjednávky již běží v jeho oficiálním obchodě. Kromě zmíněného kompletu o čtyřech discích a edice na kazetě bude k dispozici i balíček obsahující obě tyto varianty a k tomu triko, artprint a jednu z dřívějších vydání desky na barevném vinylu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY