Bratři o sobě dávají vědět vybroušeným trackem "Silver"

04.04.2022 08:12 - Dan Hájek | foto: Zuzka Bönisch

Na loňský debut "Two Minds" Bratři plánují navázat jednotlivými tracky, jež by měly výhledově tvořit ucelenou sérii. Tu zahajuje song "Silver". Jejich fanoušci ho již znají z live setů, a logicky se tedy nabízelo nabídnout jej mezi prvními i ve studiové verzi.

Jirka a Ondra Veselých ve skladbě kráčejí po stopách své aktuální pódiové prezentace. Hledají tak sounáležitost mezi vlastním autorským rukopisem a energií ze živého hraní. "Silver" na ploše necelých pěti minut exponuje obě tyto roviny. Od počátku je patrná přímočařejší práce s melodickými linkami a důkladně učesaným rytmem. "Hodně jsme si dávali záležet na groovu, aby to hezky šlapalo a bavilo nás to," doplňuje Jirka.

Vedle singlové série Bratři chystají i pár vystoupení. Na 6. dubna je v plánu velký set na Flédě v Brně, pak zamíří i mimo hranice domoviny. Přesněji do britského Brightonu, kde na legendárním festivalu The Great Escape (koná se od 11. do 14. května) odehrají hned dva koncerty. O víkend později je vyhlíží festival EuropaVox v litevském Vilniusu. Potkat je budete moci i na majálesových akcích - 7. května na pražském Strahově a 27. května v Českých Budějovicích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY