Ed Sheeran (zase) vede český rádiový žebříček, tentokrát ovšem s jinou písní

31.03.2022 10:30 - Josef Martínek | foto: Atlantic Records UK

Ještě před několika týdny kraloval Ed Sheeran tuzemské rádiové hitparádě neúnavně s hitem "Bad Habits". Nyní se jeho jméno na prvním místě vyskytuje znovu, ovšem poprvé s písničkou "Overpass Graffiti". V albovém přehledu obhájil minulé prvenství Calin s nahrávkou "POPSTAR".
Ed Sheeran - Overpass Graffiti
© Warner Music
RÁDIA - V rádiích je nezvykle živo. Minulý týden jsme byli svědky rapidního propadu předešlých vítězů, když si R3hab a Lukas Graham pohoršili z první na třicátou příčku. Nyní se situace opakuje, Elton John a Dua Lipa s "Cold Heart" vyklidili nejvyšší stupeň a nyní jim patří až dvaadvacátý post.

Na jedničku naopak až ze třicáté třetí pozice vyskočil Ed Sheeran. Jméno britského hitmakera jsme v posledních devíti měsících vídali na čele často, opakovaně totiž atakoval vedoucí postavení s "Bad Habits", aktuálně desátým nejhranějším songem. Tentokrát zpěvák přeskočil všechny soupeře s písničkou "Overpass Graffiti", která v žebříčku pobývá deset kol.

Za překvapení můžeme označit i stříbrný stupínek, na který se přesunul třiadvacetiletý americký rapper a zpěvák iann dior s "let you". Minule mu přitom patřila třináctka. Zato bronz nadále třímá pevně v rukou Miley Cyrus, jejíž balada "Angels Like You" již patří s pětačtyřiceti koly v pořadí k veteránům hitparády.

Když už je řeč o veteránech, zmiňme také skupinu Jelen, která se s trvalkou "Ještě jednu noc" v osmačtyřicátém týdnu znovu vrátila do top pětky, konkrétně na čtvrtý řádek. Stejný počet kol pobývá v žebříčku také dvojice Slza se singlem "Bouře", ten se ovšem mezi deset nejhranějších kousků premiérově probojoval až nyní, a to na sedmičku.

Razantně vtrhla do top ten Adele s "Oh My God" - z pětadvacítky zamířila na číslo pět. V elitní společnosti tak anglická diva nahradila sebe samotnou, její předchozí hitovka "Easy On Me" totiž pro změnu klesla ze čtyřky na jedenáctou příčku. Osmé místo potěší nejen fanoušky kapely Mirai, ale i Davida Stypky, jemuž je skladba "Lítej (Davidovi)" věnovaná. Jde o její první průnik do desítky nejpřehrávanějších.

Novinek se tentokrát sešlo hodně, jmenujme je tedy pouze telegraficky: Goodboys - "Black & Blue" (49.), OneRepublic - "West Coast" (53.), Sam Feldt feat. Rita Ora - "Follow Me" (58.), Chinaski - "Dvě srdce vejpůl" (60.), The Weeknd - "Sacrifice" (66.), Bastille - "Shut Off The Lights" (71.), Imagine Dragons - "Bones" (79.) a Tom Gregory - "River" (86.).

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Overpass Graffiti
  2. iann dior - let you
  3. Miley Cyrus - Angels Like You
  4. Jelen - Ještě jednu noc
  5. Adele - Oh My God
  6. Tom Gregory - Footprints
  7. Slza - Bouře
  8. Mirai - Lítej (Davidovi)
  9. Miro Žbirka feat. David Žbirka - Nejsi sám
  10. Ed Sheeran - Bad Habits


Calin - POPSTAR
© Mike Roft Records
ALBA - Druhé vítězství Calina naznačuje, že název "POPSTAR" druhého alba tohoto brněnského interpreta není přehnaný. O tom, že fanoušci streamují, seč jim síly stačí, svědčí nejen pohled do žebříčku, ale především také milionová čísla ze Spotify. Calin díky tomu pochopitelně opanuje i paralelní hitparádu digitálních singlů, v níž má aktuálně v top desítce hned osm kousků - novým číslem jedna se stal ten s názvem "Hannah Montana".

Viktor Sheen se s bestsellerem "Příběhy a sny" vrátil na číslo dvě, prohodil si tak pozice s Yzomandiasem, jehož "J.EDEN E-GEN" padá na bronzový stupínek. Také na čtyřce a pětce najdeme Sheenovo jméno - seřadily se tam jeho starší nahrávky "Černobílej svět" a "Barvy". Dvakrát se v top ten vyskytuje i Nik Tendo, čímž je (již tradiční) nadvláda rapu dovršena.

Zahraniční pop v top desítce reprezentují dvě zpěvačky. Zatímco šestá Olivia Rodrigo se "Sour" brzy oslaví rok svého pobytu v žebříčku, Dua Lipa už s "Future Nostalgia" boduje dokonce dva roky. V týdnu s pořadovým číslem sto dva se britská zpěvačka posunula o deset příček vzhůru na současnou sedmičku.

V popředí se udržela i Radůza coby zástupkyně českého písničkářství. Její dvoudisková kolekce "Nebe je odemčené" minule startovala jako čtvrtá nejžádanější, nyní jí patří devítka. Na musicserveru jsme ji mezitím ověnčili titulem Album týdne.

O jedinou novinku se postarala také žena. Španělská zpěvačka Rosalía, před třemi lety jedna z hvězd festivalu Colours Of Ostrava, vyslala svou třetí řadovku "Motomami" na třicátý devátý řádek.

Top 10 - alba:
  1. Calin - POPSTAR
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Yzomandias - J.EDEN E-GEN
  4. Viktor Sheen - Černobílej svět
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. Olivia Rodrigo - Sour
  7. Dua Lipa - Future Nostalgia
  8. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  9. Radůza - Nebe je odemčené
  10. Nik Tendo - Restart & Lunazar

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 12. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY