Oscara za nejlepší píseň vyhráli Billie Eilish a Finneas se svojí bondovkou

28.03.2022 11:56 - Honza Balušek | foto: SAMIR HUSSEIN/WIREIMAGE

Dlouhá cesta Billie Eilish a jejího bratra Finnease k ocenění jejich songu "No Time To Die" nakonec došla svého naplnění. I když měla skladba svou premiéru už před více než dvěma lety (v půlce února 2020), až včera si z předávání Oscarů odnesli cenu za nejlepší původní píseň.

Důvody dlouhé prodlevy samozřejmě nemají nic společného se samotným songem, ale s faktem, že během pandemie bylo několikrát odsunuto vydání stejnojmenného filmu s Jamesem Bondem (český distribuční název zněl "Není čas zemřít"), jehož byla skladba titulní melodií. Ale konec dobrý, všechno dobré, zlatý plešatec se tak bude na poličce vyjímat právě u Eilishů doma.

Slavní sourozenci měli v oscarovém klání za soupeře například Vana Morrisona s jeho "Down to Joy" z filmu "Belfast", Beyoncé s "Be Alive" ze snímku "Král Richard" nebo Manuela Mirandu s "Dos Oruguitas" z Disneyovky "Encanto". Nás na musicserveru může těšit i to, že v nejdůležitější kategorii vyhrál film "V rytmu srdce" ("Coda"), který se dá označit za hudební. Pustit si jej můžete na platformě Apple TV+.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY