Song "Breathe" od Röyksopp překvapí vytříbeným tanečním popem

26.03.2022 14:24 - Dan Hájek | foto: Stian Andersen

Röyksopp vytrvale pokračují v odhalování jednotlivých dílků mozaiky spojené s jejich chystanou novinkou "Profound Mysteries". Po dusavě roztančeném tracku "This Time, This Place..." nabízejí první ukázku ze druhé poloviny kolekce. Tou je chytlavá a popově znějící skladba "Breathe", do níž svým vokálem přispěla Astrid S. Ta debutovala před dvěma roky albem "Leave It Beautiful" a loni jsme ji mohli vidět v norském filmu "Tre nøtter til Askepott", remakeu české klasiky "Tři oříšky pro Popelku".

"Breathe" je prozatím nejpřístupnějším trackem z "Profound Mysteries". Sází na taneční beat a výraznou melodickou linku, hostující zpěvačka jí dodává ono popové pozlátko. Společně s uvedením songu se objevil i doprovodný vizuál, ten tentokráte nese jméno "I Hate My Shelf" a podepsal se pod něj režisér Andreas Nilsson. Jeho snímek je drobet v abstraktním módu a ve tříminutovém výseku "Breathe" představuje vztah dvou osob, které se na první pohled náhodně potkaly v opuštěné chodbě, jíž dominuje levitující předmět.

Připomeňme, že projekt "Profound Mysteries" dvojice Röyksopp se v kompletní podobě k fanouškům dostane v pátek 29. dubna a bude obsahovat tyto kompozice: (Nothing But) Ashes..., The Ladder, Impossible (feat. Alison Goldfrapp), This Time, This Place... (feat. Beki Mari), How the Flowers Grow (feat. Pixx), If You Want Me (feat. Susanne Sundfør), There, Beyond the Trees, Breathe (feat. Astrid S), The Mourning Sun (feat. Susanne Sundfør), Press «R». Předprodej CD a limitované kazety běží na tomto místě, kde je možné vybrat i balíček s trikem se speciálním logem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY