Trent Reznor objevil v písni Dannyho Elfmana "Native Intelligence" novou temnotu

26.03.2022 10:49 - Jiří V. Matýsek | foto: Nine Inch Nails

Danny Elfman není jen úspěšným skladatelem filmové hudby, ale tvoří i muziku, která není spjata s děním na filmovém plátně. A je to hudba divná, zvláštní, eklekticky míchající styly a nálady. Svou zatím poslední nahrávku "Big Mess" vydal Elfman loni v létě, sedmatřicet let od alba "So-Lo", a nabídl na ní dvaasedmdesát minut nového materiálu.

Nyní kolekce vychází ve speciálním sběratelském boxu, limitovaném na pouhých patnáct set kusů, obohacený je o art book s digitálními sochami Sarah Sitkin. Samozřejmě, že podstatná je i hudba, takže v balení, kromě "Big Mess", na dvou vinylech najdeme také dvojici desek s remixy a novými verzemi skladeb, do nichž svými vokály přispěli např. Blixa Bargeld z Einstürzende Neubauten a také Trent Reznor.

A právě skladbu s tvůrčím mozkem Nine Inch Nails Elfman zveřejnil i digitálně. Píseň "Native Inteligence" je jejich druhou spoluprací po songu "True", který představili před časem. Reznor se svým charakteristickým, jaksi niterně bolavým hlasovým projevem je výrazným obohacením písně, výsledek je výrazně temnější. Hudebně se opírá o repetitivní industriálně rockové struktury. Nová verze je zdůrazňuje, skladba je tvrdší, hutnější a to i navzdory provzdušňujícím odsekávaným smyčcům.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY