Primus v rámci světového turné "A Tribute To Kings" zahrají poprvé v Praze

23.03.2022 19:56 - Tisková zpráva | foto: Liver Music

Kultovní americká kapela Primus přijede poprvé na samostatný koncert do České republiky! 17. září se v pražském Foru Karlín představí ve své nejslavnější sestavě - frontman a jeden z nejlepších baskytaristů všech dob Les Claypool, kytarista Larry "Ler" LaLonde a bubeník Tim "Herb" Alexander. V rámci světového turné nazvaného "A Tribute to Kings" vzdají poctu prog-rockovým legendám Rush. Na koncertě tak zazní jak kompletní album "A Farewell to Kings" od této kapely z roku 1977, tak i nejslavnější písně od fenomenálního tria Primus. Prahu tak čeká nevšední zhruba dvouhodinový hudební zážitek s jednou z nejvýjimečnějších rockových kapel historie.

Koncert pořádají v rámci série Prague International Bluenight agentury Liver Music a APPLAUSE booking. Vstupenky budou v prodeji od 25. března, 10.00, v síti Ticketmaster.

Uznávaní Primus začínali jako undergroundový fenomén v San Franciscu v roce 1984. Začátkem devadesátých let přerostli v jednu z nejznámějších rockových kapel na světě. Alba jako "Sailing the Seas of Cheese" (1991), "Pork Soda" (1993) nebo "Tales from the Punch Bowl" (1995) byla v USA všechna zlatá nebo platinová. Primus začali koncertovat na největších festivalech po celém světě, ale také společně například s U2, Tool, Jane's Addiction, Public Enemy nebo Rush. Primus jsou také autory hudby k legendárnímu animovanému seriálu Městečko South Park.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY