Na značce Third Man Records vyjde "Camille", nevydané album Prince z roku 1986

21.03.2022 18:23 - Jiří V. Matýsek | foto: NPG Records

To, že jsou archivy muzikanta Prince plné dosud neslyšeného materiálu, není žádné tajemství. A nejedná se rozhodně pouze o nějaké alternativní úpravy skladeb nebo demoverze. Ve stovkách hodin nahrávek se skrývají i kompletní alba. Ostatně jedno takové - "Welcome 2 America" - vyšlo vloni v létě. Předcházely mu archivní desky "Piano and a Microphone 1983" s intimní session v obsazení naznačeném už jejím názvem a "Originals" s písněmi, které Prince napsal pro ostatní umělce. Letos vyjde další. Label Jacka Whitea Third Man Records připravil desku "Camille" z roku 1986.

Osmiskladbová kolekce vznikla pod jménem Camille, tedy Princovým ženským alter egem, a její vydání bylo zrušeno krátce po vylisování prvních testovacích kusů. Songy na ní obsažené byly nakonec rozpuštěny na dalších řadovkách. Například "Housequake", "Strange Relationship" a "If I Was Your Girlfriend" se objevily na "Sign o’ the Times", další vyšly jako B-strany singlů nebo je na světlo vytáhla speciální deluxe vydání již zmíněné "Sign o’ the Times" z roku 2020.

"Princovi lidi souhlasili - bylo to až příliš jednoduché," prozradil spoluzakladatel a archivář labelu Third Man Records Ben Blackwell. Datum vydání alba neuvedl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY