Muse vydají v srpnu album "Will of the People". Láká na něj dystopický singl "Compliance"

18.03.2022 10:56 - Jiří V. Matýsek | foto: Warner Music

Když britské trio Muse před dvěma měsíci vydalo nebývale tvrdý singl "Won't Stand Down", o nové desce se mohlo zatím jenom spekulovat. Čerstvě zveřejněná druhá skladba "Compliance" - i s klipem, který najdete pod článkem - už potvrzení devátého studiového alba přináší. Následovník "Simulation Theory" se bude jmenovat "Will of the People" a k fanouškům se dostane 26. srpna.

" 'Will of the People' vzniklo v Los Angeles a v Londýně a je ovlivněné vzrůstající nejistotou a nestabilitou ve světě," popisuje inspirační zdroje chystané kolekce frontman Matt Bellamy. "Pandemie, nové války v Evropě, masivní protesty a bouře, pokusy o povstání. Západní demokracie kolísá, vzrůstá autoritářství, jsou tu požáry a přírodní katastrofy a destabilizace globálního řádu. To vše se na nahrávce projevuje. Byla to pro nás všechny doba plná obav a strachu. Západní civilizace a přírodní svět, který se o nás tak dlouho staral, se ocitly v ohrožení. Tahle deska je osobní cestou skrze tyto strachy a přípravou na to, co přijde dále."

K oznámení o další studiovce přidali Muse i druhou ochutnávku. "Compliance" se od téměř metalové "Won't Stand Down" dost liší - na svižný rockový základ vrší výrazně elektropopové melodie. Vznikl k ní i dystopický videoklip. Zavádí nás do temného světa, který obývají lidé v maskách. Ti se vydávají do zapadlých uliček, aby si zde vyzvedli svou dávku. Nade vším má nadvládu znepokojivá postava se zrcadlovou maskou a kápí, a aby toho nebylo málo, celý příběh působivého snímku je vyprávěn pozpátku.

Desetipoložkový tracklist alba "Will of the People" bude následující: Will of the People, Compliance, Liberation, Won’t Stand Down, Ghosts (How Can I Move On), You Make Me Feel Like, It’s Halloween, Kill or Be Killed, Verona, Euphoria, We Are Fucking Fucked.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY