Živý přenos koncertu BTS do kin vydělal téměř 33 milionů dolarů

15.03.2022 15:51 - Honza Balušek | foto: HYBE

V minulých dnech se fanoušci BTS konečně dočkali jejich návratu na pódia. Ve dnech 10., 12. a 13. března tento jihokorejský boyband odehrál na olympijském stadionu v Soulu tři koncerty pod titulem "BTS Permission To Dance On Stage - Seoul", přičemž ten prostřední z nich byl živě přenášen do kin po celém světě. A nejenže tím zpěváci potěšili své příznivce, ale taky na přenosu vydělali ranec.

Podle statistik bylo sobotní vystoupení přenášeno do pětasedmdesáti zemí a na vstupenkách se utržilo celkem 32,6 milionu dolarů, v přepočtu tedy téměř tři čtvrtě miliardy českých korun. V USA přenos vysílalo celkem osm stovek kinosálů, samotné severoamerické tržby dosáhly necelých sedmi milionů dolarů.

"Vzhledem k tomu, že pandemie ztížila přístup na koncertní prostory, chtěli jsme vytvořit příležitost pro fanoušky, aby se shromáždili a společně sledovali tuto show," řekl DJ Kim, prezident společnosti HYBE 360, která akci pořádala. "Přišli jsme s myšlenkou 'živého sledování' v kinech a jsme rádi, že můžeme lidem nabídnout alternativní zážitek, jak si koncert užít naživo," pokračoval.

Domácí společnost Aerofilms zajistila přenos vystoupení i do čtyřiceti českých a slovenských kin. Kolik českých a slovenských příznivců formace se jej zúčastnilo a kolik celkem utratili za vstupenky, prozatím nevíme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY