Gotická popstar Allie X vystoupí v Praze

14.03.2022 08:14 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

S více než čtvrtmiliardou přehrání svých písniček má Allie X už dávno vybudovanou loajální fanouškovskou základnu. Tu si získala svým pojetím popu s výraznou infuzí gotiky. Loňská nahrávka "Cape God", na které hostují Troye Sivan i Mitski, zpěvaččinu unikátní pozici jenom podtrhuje.

Allie X vystoupí 9. října v pražském Rock Café. Vstupenky (490 Kč) jsou v prodeji na webu Fource, GoOut či v síti Ticketmaster.

Od roku 2014, kdy odstartovala svou hudební dráhu, si ji na společnou tour pozvaly hvězdy jako Charli XCX, Marina nebo Dua Lipa. Největší hit "Bitch" má jen na Spotify téměř padesát milionů streamů. Pro samotnou Allie X je nejdůležitější, aby tvorba odrážela pátrání po vlastní osobnosti a poskytla tak bezpečné místo pro všechny fanoušky, kteří mohou při poslechu její hudby hledat a nacházet vlastní klid.

Allie X je známá pro svůj extravagantní gotický styl a kreativně řídí všechny aspekty své tvorby - mimo jiné i výběr fotografů, režisérů nebo stylistů. Díky tomu se jí dostává pozornosti i z prostředí módy. Účastnila se pařížského Fashion Weeku, byla na titulní straně magazínu Vogue a spřátelila se s návrháři jako Iris Van Herpen, Margiela nebo Olivier Theyskens. Stejně tak je hrdou podporovatelkou LGBTQ+ komunity a často hraje na charitativních akcích a gay přehlídkách po celém světě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY