Live Nation končí s podnikáním v Rusku, Spotify zavírá tamní pobočku

03.03.2022 16:38 - David Věžník | foto: Daniel Kloe

Nesouhlas s aktuálním děním na Ukrajině vyjadřuje nejen čím dál více lidí, ale i firem. Mezi společnosti činné v hudebním businessu, které se rozhodly aktivity Vladimira Putina sankcionovat po svém, se ve druhé polovině tohoto týdne zařadily Live Nation a Spotify.

"Nebudeme už promovat žádné show v Rusku a nebudeme s Ruskem uzavírat žádné obchody," stojí v prohlášení americké zábavní agentury Live Nation. Dle tiskové zprávy její zástupci v současnosti podnikají veškeré kroky vedoucí k ukončení spolupráce s tamními dodavateli.

"Naší prioritou posledního týdne byla bezpečnost našich pracovníků," zdůvodňuje vedení švédské streamovací platformy Spotify své nejčerstvější kroky. V reakci na válku uzavřelo moskevskou pobočku, odstranilo některé ruské kanály a omezilo dohledatelnost některého obsahu. Samotné streamování ale místním uživatelům dál funguje. "Zároveň chceme pokračovat v práci a být důležitým zdrojem globálního i regionálního zpravodajství, zvláště v době, kdy je přístup k informacím důležitější než kdy dřív," vysvětluje tiskovka.

Proti invazi protestují i muzikanti a ruší svá vystoupení ve federaci. Ke Green Day, The Killers nebo Franz Ferdinand se nově přidali Iggy Pop a Nick Cave. Koncert druhého jmenovaného budou navíc muset oželet i jeho ukrajinští fanoušci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY