Nový festival SodaPop přiveze Anne-Marii, Jasona Derula či Little Big

03.03.2022 13:19 - Tisková zpráva | foto: Sodapop

Co je to SodaPop? Tato otázka se od minulého týdne šířila jako lavina na sociálních sítích, kde se objevilo nejasné heslo #SodaPopCZ. Nyní už si všichni mohou být jistí, že se jedná o akci letošního léta, kde zahrají světové hvězdy jako Anne-Marie, Jason Derulo, Little Big, bbno$ nebo Masked Wolf. Největší hity prvních tří zmíněných umělců dosahují na YouTube až neuvěřitelné tři miliardy zhlédnutí. S konceptem, který ve světě nemá obdoby, přichází Ameba Production, která stojí za festivalem Rock for People, hudební konferencí Nouvelle Prague či Prague Summer Festivalem a mnoha koncerty zahraničních hvězd.

"Koncept je založený na nejnovějších trendech a propojuje digitální svět s tím reálným," říká ředitel SodaPopu Milan Paul a doplňuje: "SodaPop je první akce svého druhu, která dává jedinečnou možnost návštěvníkům zapojit se do příprav a ovlivnit finální podobu zážitku." Samotný festival je vyvrcholením cesty plné zábavy a rozhodovacích procesů (podoba merche, CZ/SK lineup, podoba chill out zón), které návštěvník zažívá od momentu zakoupení vstupenky. Dvoudenní akce se uskuteční 12. - 13. srpna v multifunkčním areálu Parku 360 v Hradci Králové.

Sodapop plakát
© Sodapop
Cílem SodaPopu je sjednocovat a vytvořit nový svět plný tolerance, ve kterém každý může být sám sebou, cítit se bezpečně a sebevědomě. Hlavní myšlenkou festivalu je rovnost mezi lidmi, a proto budou na akci výrazně rezonovat témata jako Hate Free culture nebo LGBTQ+ rovnoprávnost. Tato témata pořadatelé otevírají například toaletami pro ženy, může a nebinární osoby. Myšlenku rovnosti pořadatelé podporují právě i tím, že zvou ke spolupořádání samotné návštěvníky festivalu, kterým nechají volnou ruku v ovlivňování několika zásadních rozhodnutí. 1. ročník festivalu je pouze začátek, SodaPop svět se v budoucnu rozšíří na platformu pro samostatné koncerty, podcasty a další aktivity reflektující současná témata ve společnosti.

Dramaturgie SodaPopu je založena na kvalitní hudbě bez žánrových hranic, která sleduje aktuální trendy. Ve dvoudenním programu se na pódiích vystřídají světové hvězdy, ale i největší talenty domácí scény. V prvním kole pořadatelé oznamují sedmnáct jmen: Anne-Marie, Jason Derulo, Little Big, 100 gecs, Ashnikko, bbno$, Ben Cristovao, Calin, jxdn, KOJO, Masked Wolf, Palaye Royale, renforshort, STEIN27, The Stickmen Project, UPSAHL a Viktor Sheen. Fanoušci se mohou těšit na další podobnou várku hudebních interpretů.

SodaPop ale není jen o hudbě, trendy následuje i v doprovodném programu, ve kterém se objeví nejnovější technologie (metaverse, e-sport) nebo témata ESG, crypto, biohacking, swap či fashion. Předprodej první limitované edice dvoudenních vstupenek na jméno v počtu 1 000 ks měl odstartovat startuje 28. února v 10:00 v síti GoOut za 1 990 Kč, prozatím byl ale kvůli válce na Ukrajině odložen.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY