Tereza Balonová láká na debutové album svým zatím nejhitovějším singlem "Jsem"

28.02.2022 08:14 - Josef Martínek | foto: Václav Ryba

Už od společného turné s kapelou Jelen z roku 2018 patří Tereza Balonová k největším příslibům českého popu. S nahráním celé desky však všestranná hudebnice vyčkávala, až přijde ten správný čas. Zdá se, že právě nastal - její prvotinu "Půlnoc" totiž uslyšíme už 25. března.

Aktuální singl "Jsem" naznačuje, že je na co se těšit. Jednadvacetiletá Balonová v chytlavé novince nezapírá své písničkářské kořeny, zároveň se však snaží oslovit současné popové posluchače - ostatně sama říká, že ji inspirují třeba Sam Fender nebo Sigrid. Nutno uznat, že tentokrát stvořila svou asi nejhitovější skladbu, v níž vyčnívá jak charakteristický hlas autorky, tak mysticky znějící backvokály.

"Nový song je hodně osobní záležitost. Mapuje moje aktuální pocity. Ty se především týkají hledání vztahů. Cesty, kterou se na prahu dospělosti vydat. Vlastně jako celé album 'Půlnoc'. Je to můj život," popisuje nadaná umělkyně.

Videoklip byl natočen pod režijní taktovkou zkušeného Ondřeje Urbance a hojně pracuje s pestrými barvami, které jako by značily, jak by měla zpěvaččina tvorba na desce znít. "Snažili jsme se naplnit Terezinu představu, že tentokrát nebudeme ve videoklipu ztvárňovat nějaký konkrétní příběh. Naopak. Necháme působit jenom hudbu a Terezinu energii, obsah ať si posluchač nebo divák doplní sám," vysvětlil Urbanec.

Rýsuje se snad jedna ze zásadních domácích popových nahrávek roku? Zatím to vypadá velice slibně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY