Dymytry se připomínají v češtině. Mrazivý klip "Lidice" nabírá v současnosti na děsivé aktuálnosti

01.03.2022 16:06 - Milan Menčík | foto: archiv kapely

Dymytry rozjeli po vydání anglicky zpívaného alba "Revolt" se zpěvákem Alanem Ljubicem i zahraniční kariéru, fanoušci její české verze však zkrátka nepřijdou. Skupina natočila album "Pharmageddon", které by se zhruba v polovině měsíce března mělo objevit na stáncích s hudbou i na streamovacích platformách.

Dymytry
© Dymytry
V současnosti ho propaguje klip "Lidice". Po osmdesáti letech od této hrůzostrašné tragédie se shodou okolností dějí znovu podobné masakry jen o pár stovek kilometrů dál směrem na východ. Kapela podobné pecky s historickou tematikou umí moc dobře a novinka v lecčems připomíná nedávný hit "Chernobyl".

Na jednu stranu je smutné, že písničky vznikají na podobných reálných půdorysech, tohle je však jedna z mála pozitivních věcí, které se z podobných tragédií dají vytěžit. Silné skladby a dobře udělané klipy (i když v tomto případě vydatně pomohl stejnojmenný film Petra Nikolaeva z roku 2011).

Seznam skladeb na chystané desce je následující: Pharmageddon, Země krále Miroslava, Ve světě lží, Černá je metal, Jako indián, Není nám souzený, Déjà vu, Psychopat, Lidice, Odpusť nám. Dymytry ji samozřejmě podpoří masivním turné, které bude trvat v podstatě celý rok.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY