Viktor Sheen obsadil kompletní stupně vítězů albové hitparády, rádia nepřišla s jedinou novinkou

23.02.2022 08:00 - Josef Martínek | foto: Viktor Sheen

Ani na konci února se české žebříčky nerozhýbaly. Nejhranější písničky v rádiích zůstávají neměnné, třetí triumf v řadě a celkově již čtrnáctý tak přidává Ed Sheeran s "Bad Habits". Dominance Viktora Sheena v albech dospěla do té fáze, že na medailové příčky se podívaly pouze jeho desky.
Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Pohled do rádiového žebříčku je v poslední době skutečně žalostný. Na nejvyšších místech se už měsíce nestalo nic podstatného, na stupních vítězů se zabydleli Ed Sheeran, Jelen a Adele se svými již provařenými hity "Bad Habits", "Ještě jednu noc" a "Easy On Me".

Od minulého vydání se nezměnilo ani složení první desítky. Nejvýraznějšího postupu vpřed se v ní dočkali Coldplay a BTS, kteří s "My Universe" poskočili z devítky na čtyřku. Do top pětky se vměstnali také OneRepublic se "Sunshine", nejmladší položkou top ten.

Na šestku si polepšila Miley Cyrus, jejíž baladu "Angels Like You" vídáme v pořadí již čtyřicet týdnů, za ní následuje Marek Ztracený s hitem loňského léta "Moje milá". V elitní společnosti dále pobývají Elton John a Dua Lipa s remixem "Cold Heart" od PNAU, Mirai zásluhou "Volám" a Lil Nas X díky "Thats What I Want".

Pokud byste ve stomístném žebříčku hledali nějaké novinky, vězte, že to bude tentokrát marná činnost. Dosáhla už invence českých dramaturgů svého dna, nebo může být ještě hůře?

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. Jelen - Ještě jednu noc
  3. Adele - Easy On Me
  4. Coldplay & BTS - My Universe
  5. OneRepublic - Sunshine
  6. Miley Cyrus - Angels Like You
  7. Marek Ztracený - Moje milá
  8. Elton John feat. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)
  9. Mirai - Volám
  10. Lil Nas X - Thats What I Want


Viktor Sheen - Příběhy a sny
© Warner Music
ALBA - Mimořádná popularita hudby Viktora Sheena stále neuvadá. Minule měl osmadvacetiletý rapper hned tři nahrávky mezi čtyřmi nejžádanějšími, tentokrát dokonce obsadil kompletní stupně vítězů. Aktuální počin "Příběhy a sny" vítězí podvanácté, na stříbrném postu následuje "Černobílej svět" z roku 2019 a bronzové jsou předloňské "Barvy".

Smack si s titulem "Chimera Pt. 3: Snake" pohoršil ze dvojky na čtyřku, těšit ho však může čerstvě ohlášená nominace v rapové kategorii Cen Anděl. To zmíněný Viktor Sheen u akademiků překvapivě nezabodoval.

Největší zahraniční trvalkou se v uplynulých měsících stala Olivia Rodrigo se svou prvotinou "Sour", která se výtečných výsledků dočkala i ve světových žebříčcích. Tento týden si polepšila z osmičky na pětku. Mezinárodní scénu vedle ní v první desítce reprezentuje už jen devátý Lil Nas X s "Montero".

Zbývající příčky top ten si znovu rozebrali hlavně domácí rappeři. Nik Tendo uspěl hned se dvěma alby - se "Jsem v pohodě, sem v prdeli." mu patří šestka, předchozí "Restart & Lunazar" okupuje desátou řádku. Ektor s "Original" uhájil číslo sedm, v žebříčku se přitom vyskytuje už osmdesát pět týdnů. Za pozornost stojí osmá řádka, Mirai si totiž s "Maneki Neko" polepšili hned o dvanáct míst a vnášejí do žánrově dosti jednobarevné sestavy aspoň špetku popu.

Do první stovky zasáhly jen dvě novinky. O tu výše postavenou se postaral Eddie Vedder, frontman Pearl Jam, který se sólovkou "Earthling" odstartoval jako šedesátý druhý. U nás na musicserveru si mimochodem vysloužil titul Album týdne. Finští metalisté Amorphis následují s "Halo" na sedmdesáté druhé pozici.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Viktor Sheen - Barvy
  4. Smack - Chimera Pt. 3: Snake
  5. Olivia Rodrigo - Sour
  6. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  7. Ektor - Original
  8. Mirai - Maneki Neko
  9. Lil Nas X - Montero
  10. Nik Tendo - Restart & Lunazar

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 7. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY