Korben Dallas jsou na nové řadovce "Deti Rýb"

18.02.2022 17:23 - Honza Balušek | foto: Lousy Auber

Slovenská kapela Korben Dallas si pro vydání svého nového díla zvolila netradiční den. Zatímco naprostá většina nahrávek oficiálně vychází v pátek, její novinka nazvaná "Deti Rrýb" se do obchodů a na streamovací služby dostala ve čtvrtek 17. února. Devět písní navazuje na tři roky starou kolekci "Bazén" a na trochu mladší EP "Konečně", které pánové nahráli společně s Anetou Langerovou.

Korben Dallas - Deti rýb
© Korben Dallas
Proč se deska jmenuje zrovna "Deti Rýb"? Všechny tři současné členy formace (kytarista Ľuboslav Petruška se rozhodl skupinu na blíže neurčený čas opustit), tři hostující zpěvačky a producenta spojuje to, že se jejich matky narodily ve znamení Ryb. A že tedy všichni jsou děti Ryb. "Nikdo z nás není velkým fanouškem horoskopů, ale i z čistě statistického pohledu jde o zajímavý úkaz. Je to náhoda? Je v tom zákonitost? To jsou některé otázky, o kterých je celé album," zamýšlí se zpěvák Juraj Benetin.

Nahrávku, kterou produkoval Tomáš Sloboda, kapela představí i na dvou koncertech v Česku. Nejdříve ji 17. března v pražském klubu Jazz Dock pokřtí David Koller, 29. března se pak dočkají fanoušci v brněnském Kabinetu Múz.

Na čerstvé studiovce od Korben Dallas najdete tyto skladby: Deti Rýb, Roky a dni, Zapadáme, Teória všetkého, Stále tam, Popínavá, Dievča s kladivom, Dvere, Pekne zomrieť.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY