Foals vás v klipu "2am" zvou na noční párty do labyrintu

17.02.2022 08:04 - Ondřej Kocáb | foto: Edward Cooke

Foals lákají na připravovanou sedmou řadovku "Life Is Yours" dalším videem. Barevný snímek k songu "2am" natočila Tanu Muiño v domovské Ukrajině. Vedle frontmana Yannise Philippakise v něm vystupují místní tanečníci.

Děj se odehrává ve velice propracovaném bludišti. "Foals jsou jednou z mých oblíbených kapel, takže bylo snem na tomto projektu spolupracovat s Yannisem! Myšlenka na labyrint vzešla z opakovaného přehrávání skladby. Vizuál dostal jasnou představu, poté, co jsme se potkali a napojili se na stejnou kreativní vlnu, což je ideální situace - mohl mi tak vysvětlit význam a inspiraci songu," rozpovídala se režisérka o svém počinu.

"2am" patří mezi nejpopovější kousky v diskografii trojice z Oxfordu. Za jeho zvukem stojí producentské duo John Hill a Dan Carey, s mixem vypomohl držitel Grammy Manny Marroquin. Svěží pecka, na první poslech plná optimismu, řeší témata opakujících se cyklů destruktivního chování. To, co zůstává, je naděje, že tento hon za slastí skončí.

Přesně to se Muiño snažila zachytit i v klipu. Diváka zavede na párty ve dvě ráno, kde si frontman na baru dá pár panáků, zatímco za ním všichni pořádně paří. V podnapilém stavu ho tanečníci za pomoci divoké choreografie zavedou do labyrintu, ze kterého se Yannis ne a ne dostat. Když se mu to nakonec podaří, pro jistotu všechny kulisy rozboří bagrem, aby se to už neopakovalo.

Čerstvý kousek je po listopadovém "Wake Me Up" druhým singlem z připravované desky. Bližší informace o jejím datu vydání či počtu písní si ovšem skupina zatím nechává pro sebe.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY